Un gorjean, primul care a făcut credit pentru reabilitare termică

Primul credit pentru reabilitare termică a fost acordat acum două zile unui gorjean care a solicitat un împrumut de 10.000 de lei (2.328 euro) de la CEC Bank.

„Pentru programul de reabilitare, a fost acordată o singura garanţie, în valoare de 10.000 ron, venită din Judeţul Gorj“, au declarat reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM)

Guvernul a decis, încă de la începutul lunii iulie, ca proprietarii locuinţelor incluse în programul de reabilitare termică să aibă posibilitatea să finanţeze lucrarea prin credit bancar contractat cu garanţia statului şi dobândă subvenţionată, după modelul programului „Prima Casă“.Cum te poţi împrumuta


Deocamdată băncile înscrise în program sunt BCR şi CEC Bank. Acestea acordă finanţări în lei, pe maxim cinci ani, cu o dobândă ROBOR la 3 luni, la care se adaugă o marja fixă de 1,5-2,5% pe an, plus comisionul de gestiune datorat Fondului de Garantare. Avansul pe care trebuie să îl plătească solicitantul este de 10%. De menţionat faptul că, pentru a accesa un credit, 90% din proprietarii unui bloc trebuie să fie de acord cu împrumutul pe care îl va face asociaţia de proprietari ca entitate juridică. Bineînţeles, creditul poate fi utilizat şi în cazul locuinţelor individuale. 

Ca şi în cazul programului „Prima Casă“, există un prag maxim până la care te poţi împrumuta. Este vorba despre suma de 1.750 de euro/cameră, în cazul apartamentelor, excluzând bucătăria, holul şi baia, şi un prag maxim de 7.500 de euro în cazul caselor.

Vizualizări: 46

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: