Un guvern atât de simplu, după vorbă, după mort

Ieri, pe la ora 15, Liviu Dragnea l-a anunțat pe Sorin Grindeanu care va fi componența noului său guvern, apoi ne-a anunțat și pe noi. Pe internet circulă (ar trebui să știu, că eu am pus-o în circulație) o poză cu componența guvernului. La fiecare minister am pus poza lui Liviu Dragnea.

Că Liviu Dragnea conduce toate ministerele, nu mai e nici un secret, nici o nemulțumire. E un fapt la fel de valabil, de universal și de imuabil precum gravitația, moartea sau alte legi ale firii și fizicii. Dovada vine din numele care vor conduce diversele ministere. Fie inferiori pe linie de serviciu (că din partid n-am prea auzit de ei, dar deh), fie direct oameni de încredere de la Teleorman, vere!

Nu mă credeți? Luați de vedeți un singur nume: ministrul INTERNELOR. Fraților, nu vorbim de orice minister. E ministerul care asigură ordinea pe străzi. Care ne apără de infractori. Care ne dă amenzi. Ministerul în care au fost cazuri raportate de violuri prin birouri. Ministerul unde-ți trebuie ditamai pulanul de mareșal ca să-l poți ține sub control, nu doar un baston. Știți cine-l conduce? Carmen Dan. Fostă secretară a lui Dragnea. Adică ceva consilier pe la Teleorman, în urmă cu vreo 6 ani. Demnă absolventă de Universitate Ecologică. Mai celebră anul trecut, când, la o știre cum că-n Teleorman nu sunt librării funcționale, doamna a făcut o campanie agresivă în care încerca să ne explice că de fapt sunt o grămadă, dovedind-o cu poze cu gherete de ziare unde se vindeau (e drept) și un fel de cărți.

Lia Olguța Vasilescu și Ana Birchall, aceste demne apologete ale celor mai vechi meserii din lume, au fost puse (cum altfel?) la Muncă și la Afaceri Externe. Măcar să-i dea o mașină mai mare doamnei Birchall, să aibă loc de afacerile externe, nenică, că poate vor fi și ceva summit-uri bilaterale.

La Justiție e un domn Iordache pe care nu l-aș lăsa să-mi repare nici chiuveta, darămite Justiția.

Dar poate cel mai amuzant ministru este cel al Apărării Naționale. Vă țineți bine? Îl cheamă, fără nici o înfloritură, Gabriel LEȘ. Dacă la Interne aveam o secretară de Teleorman, după nume ăsta pare un votant simplu. Vă dați seama ce-o să mai râdă rușii că stă să înceapă războiul și forțele noastre armate sunt conduse de un Leș? Până și Grigore Leșe mi s-ar fi părut mai competent, măcar ăla îi mai mobiliza pe militari cu o talangă, un bucium, ceva.

Și, ca să începem anul bine și optimist, vă las o declarație a lui Dragnea de la instalare: ”Cel puțin cinci nume de miniștri sunt propunerile premierului Grindeanu”. O, pașă, cât de darnic ești! Și, cum matale presupun că mai și exagerezi, eu deja aș putea să pariez că nu a ales fraierul ăla de la Timișoara nici măcar un singur ministru. Hai, stați pe recepție, c-o să ne distrăm!

Vizualizări: 634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: