Un jandarm gorjean pleacă într-o misiune ONU

Un ofițer jandarm – locotenent colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) ,,Tudor Vladimirescu” Gorj pleacă într-o misiune în Republica Centrafricana din Africa, sub egida ONU, anunță instituția. Este vorba despre Gabriel Fotescu, un ofițer cu experiență în misiuni internaționale, participând în perioada 2015-2017 la misiuni în Republica Mali.     

     ”Totodată în anul 2021 a îndeplinit și funcția de comandant al Cursului Superior Internațional care a fost organizat de Jandarmeria Română la Școala de Aplicație pentru Ofițeri a Jandarmeriei Române integrând ofițeri din nouă țări de pe patru continente.

     Ofițerul își desfășoară în prezent activitatea în cadrul Serviciului Ordine și Siguranță Publică – compartimentul Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale, coordonând activitatea de prevenire în zona de responsabilitate a Jandarmeriei Gorj.

     Noua misiune denumită MINUSCA (Misiunea Multidimensională Integrată de Stabilizare a Națiunilor Unite în Republica Centrafricană) constă într-o operațiune de menținere a păcii.

      Misiunea îi va permite ofițerului să pună în practică experiența acumulată în decursul a peste 21 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei Române și să acumuleze și integreze modul cum se execută misiuni de către reprezentanții altor state O.N.U”, se arată într-un comunicat al IJJ Gorj.

Vizualizări: 3,744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: