Un jucător al Universității Craiova a plecat în Finlanda

Vladimir Screciu speră să se recupereze pentru Euro 2024 după accidentarea din derby-ul FCU Craiova - Universitatea 1-2, din 10 martie. Microleziunea musculară a recidivat două săptămâni mai târziu, astfel că mijlocașul a decis, împreună cu conducerea clubului, să apeleze la serviciile unor profesioniști din afara țării.

Internaționalul român Vladimir Screciu a plecat duminică în Finlanda, la clinica Urheilu Mehilainen, din orașul Turku, cu care colaborează cluburi precum Barcelona, AC Milan, Inter, PSG și AS Roma.

David Beckham, Ronald Araujo, Nuno Mendes, Ousmane Dembele, Leonardo Spinazzola și Reece James sunt doar câțiva dintre fotbaliștii de top care s-au tratat cu succes la Lasse Lempainen, un renumit chirurg în lumea sportului, specializat în tratamentele leziunilor musculare și ale tendonului lui Ahile.

Oltenii au șanse mici de a-l mai vedea pe gazon până la finele sezonului pe Vladimir Screciu. Ar putea prinde din nou minute în ultima rundă, pe teren propriu, cu Sepsi.

În situația lui Vladimir Screciu este exclusă, cel puțin pentru moment, o eventuală intervenție chirurgicală, astfel că, în primă fază, medicii specializați vor evalua situația și vor oferi un diagnostic precis, în urmă căruia jucătorul formației din Bănie va primi un tratament și, cel mai probabil, va fi supus unor ședințe de kinetoterapie.

Clinica din Turku, localitate aflată la 130 de kilometri de Helsinki, dispune de facilități impresionante, iar identificarea exactă a afecțiunii se face colectiv, cu mai mulți doctori.

Doctorul care îl va evalua pe Vladimir Screciu este văzut, la nivel internațional, ca fiind urmașul lui Sakari Orava, finlandez și el, nume de referință în chirurgia sportivă, sub îndrumarea căruia Lempainen a făcut primii pași în medicină.

Fostul medic al delegației Finalandei la Jocurile Olimpice s-a retras în 2020, după mai bine de 25.000 de intervenții. Printre cei care au beneficiat se numără și Didier Deschamps, care a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile, în 1996.

Vizualizări: 12,476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: