Un magazin din Târgu Jiu vinde haine noi pe datorie

Comercianţii de haine şi încălţăminte din Tg-Jiu s-au gândit să vândă marfa pe datorie, pentru a trece mai uşor perioada de criză. Nu oricine poate să plece cu produsele dorite din magazine fără a plăti pe loc, ci doar clienţii fideli şi cunoştintele comercianţilor.

Vânzarea pe datorie a articolelor de îmbracăminte şi încălţăminte este atât în avantajul comercianţilor care îşi vând marfa mai repede, cât şi în avantajul clienţilor care pot să plece la cumpărături fără bani în portofel.

Pentru a nu încălca legea, comercianţii  de haine şi încălţăminte din Tg-Jiu pun din buzunarul lor banii pentru hainele vândute pe datorie. Astfel că la o vizită a organelor de control aceştia nu au palpitaţii, întrucât avizul de însoţire a mărfii şi casa de marcat fiscală arată că hainele au fost vândute în cel mai cinstit mod. "Vindem pe datorie pentru că este criză financiară şi omul nu are întodeauna bani pentru haine. În perioada asta mulţi părinţi vin să-şi îmbrace copiii, iar unii nu au bani. Nu vindem însă oricui pe datorie, ci doar celor de încredere", spune Doina Dobrescu, comerciant.

Rodica Berca se ocupă cu comercializarea de încălţăminte de ani de zile. Ea spune că vânzările merg prost şi doar la sărbători se face ceva vânzare mai mare. "Oamenii nu mai au bani, mulţi preferând să cumpere haine vechi care sunt mai ieftine, aşa că noi abia dacă facem vânzare pentru a plăti chiriile. Faptul că vindem pe datorie ne ajută să nu rămânem cu multă marfă în stoc", spune aceasta

Tot de teamă să nu rămână cu marfa nevândută comercianţii au scăzut preţurile la jumătate la obiectele vestimentare de vară.

Vizualizări: 317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: