Un milion de analize alimentare făcute de DSV pentru sănătatea gorjenilor

Gorjenii sunt asiguraţi de şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor că toate produsele alimentare vândute la nivel de judeţ corespund din punct de vedere al standardelor calitative. Şeful DSV SA dr Ion Iliuţă spune că el şi colegii săi efectuează anual sute de mii de analize de laborator pe diferite produse pentru a se asigura de calitatea acestora. Astfel, analizele sunt făcute atât usturoiului importat din China de hipermarketurile din oraş, dar şi ouălor care sunt vândute de ţărani în pieţe. De asemenea, produsele din carne şi cele lactate sau brânzeturile sunt analizate constant pentru a corespunde normelor de calitate şi siguranţă alimentară.

Iliuţă spune că analizele de laborator repetate au dus la evitarea unor posibile probleme. Şeful DSV afirmă că lucrurile vor sta şi mai bine după ce ciobanii vor începe să îşi eticheteze calupurile de brânză pe care le vor vinde la piaţă. De asemenea, producătorii individuali nu vor fi lăsaţi să vândă lapte la piaţă până când nu îşi vor aduce marfa ambalată în PET-uri de unică folosinţă, etichetată cu numele lor şi data fabricaţiei. „Etichetarea permite urmărirea produsului când apare o problemă, o toxiinfecţie alimentară. Se poate identifica furnizorul mult mai uşor. Este mult de lucru în a schimba mentalitatea oamenilor, dar avem deja 80 de producători înregistraţi, care vin în pieţe şi vând. În curând şi producătorii de vegetale vor trebui să îşi eticheteze marfa pentru că legea este una şi este în folosul consumatorilor. Am făcut acest lucru la miere şi am constatat cu toţii că lucrurile s-au îmbunătăţit. Vrem să ştim de unde provin ouăle, păsările poate nu sunt vaccinate. Am făcut peste un milion de probe anul trecut pe diferite produse şi doar aşa am reuşit să avem pe piaţă doar produse de calitate”, spune Iliuţă.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: