Un nou cutremur cu victime a avut loc în Turcia

Pământul continuă să se cutremure cu putere în sudul Turciei și la trei săptămâni de la devastatoarele cutremure care au ucis zeci de mii de oameni. Zona a fost zguduită de un alt seism puternic care a avut loc luni, înainte de ora prânzului, fiind deja anunțate victime.

O persoană a murit și patru au fost rănite când acoperișul unei fabrici s-a prăbușit peste ei în Kahramanmaras, Turcia, în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,2 produs luni în zonă. Potrivit presei turce, fabrica fusese grav avariată în urma seismelor de acum trei săptămâni.

Mai multe persoane au intrat luni în uzină, cu intenția de a scoate de acolo echipamentele care nu au fost deteriorate. În acel moment, acoperișul s-a prăbușit peste ei, ca urmare a seismului care a avut epicentrul în Malatya.

De asemenea, cotidianul Hurryiet, citându-l pe primarul din Malatya, scrie că o fată şi tatăl  ei au dispărut sub dărâmături după ce blocul în care locuiseră şi unde se întorseseră pentru a-şi recupera nişte bunuri s-a prăbuşit. Un bilanţ preliminar indică faptul că 69 de persoane au fost rănite ca urmare a seismului de luni dimineaţă.

Cutremurul s-a produs la ora locală 12.04 (ora 11.04, ora României), la o adâncime de numai 6,9 km, iar magnitudinea sa a fost revizuită în scădere, de la 5,6 la 5,2. “Unul dintre cetățenii noștri și-a pierdut viața. 69 dintre cetățenii noștri au fost răniți. 29 de clădiri au fost distruse. Lucrările de căutare și salvare continuă în 7 clădiri. Un total de 650 de persoane sunt implicate în eforturile de căutare și salvare”, se arată într-un bilanţ prezentat de Yunus Sezer, şeful Autorităţii de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD).

Și de aceasta dată s-au prăbuşit clădiri, iar echipele de căutare şi salvare au fost trimise de urgenţă în zonă.

De asemenea, primarul oraşului Yesilyurt, situat în apropiere de epicentrul seismului, a relatat la postul de televiziune Habertürk despre clădiri distruse şi operaţiuni în curs de desfăşurare pentru căutarea unor eventuale victime.

Vizualizări: 1,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: