Un nou pas spre construirea Palatului Muncii

Toate forurile decizionale de la nivelul judeţului Gorj au participat ieri dimineaţă la o şedinţă convocată de prefectul Liviu Andrei pentru punerea la punct a documentaţiei în vederea construirii Palatului Muncii. Demersurile vin însă după ani de la începerea construcţiei, Consiliul Judeţean reuşind abia acum să găsească o soluţie în ceea ce priveşte terenul. Mai mult, Ministerul Muncii a alocat anul acesta 32 de miliarde pentru începerea construcţiei, bani ce riscă să fie pierduţi dacă Casa Judeţeană de Pensii Gorj nu reuşeşte să liciteze lucrarea până la sfârşitul anului.

Palatul Muncii este o investiţie începută în Gorj cu câţiva ani în urmă, terenul pe care este urmează să fie amplasat fiind situat peste stradă de sediul Electrica. De fapt este doar o platformă betonată construită de fosta Companie Naţională a Lignitului Oltenia şi dată cu titlu gratuit Casei Judeţene de Pensii Gorj ca şi compensare a datoriilor pe care le avea compania la vremea respectivă către Direcţia Muncii. De atunci nu s-a mai făcut nici un pas în realizarea acestei investiţii. „A fost o problemă cu terenul de sub clădire. O parte din el nu apărea că ar face parte din domeniul public al Consiliului Judeţean şi nici al primăriei şi deci era neintabulat. Am stabilit în şedinţa pe care am avut-o cu toţi factorii de decizie din judeţ ca pe 26 octombrie, Consiliul Judeţean Gorj să dea o hotărâre prin care toată suprafaţa să intre în proprietatea sa şi în aceeaşi şedinţă să se dea spre folosinţă Casei Judeţene de Pensii Gorj”, a declarat prefectul de Gorj, Liviu Andrei.

Investiţie de 114 miliarde

Demersurile trebuie însă să aibă un ritm alert pentru că Ministerul Muncii a alocat deja 32 de miliarde pentru începerea construcţiei, banii fiind de fapt o primă tranşă din cele 114 miliarde cât are alocat proiectul. „Imediat ce terenul va fi al nostru, vom ridica autorizaţia de construcţie de la primărie şi vom organiza licitaţia. Demersurile sunt făcute de mai mulţi ani, proiectul este făcut, singura problemă a fost cu terenul dar se pare că Prefectura a găsit o soluţie. Toată construcţia trebuie finalizată în trei ani. Ministerul Muncii ne-a alocat deja 32 de miliarde”, a declarat Rodica Ghimiş, directoarea Casei Judeţene de Pensii Gorj.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, pune toată această tergiversare pe seama lipsei banilor. „Noi vom întregi suprafaţa din domeniul public al judeţului cu terenul care nu a fost înscris iniţial. Vom da hotărâre de Consiliu Judeţean pe 26 octombrie şi sunt convins că şi consilierii vor fi de acord pentru că este în folosul gorjenilor. Nu s-a făcut treaba asta până acum pentru că nu au fost fonduri alocate”, a declarat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: