Un nou scandal la Doina Gorjului. Ion Ghiţulescu a fost demis

Ansamblul Artistic “Doina Gorjului” este implicat într-un nou scandal, de această dată din cauza demiterii lui Ion Ghiţulescu din funcţia de director artistic. Decizia a fost luată de către preşedintele Consiliului Judeţean în urma unui memoriu trimis de către angajaţii ansamblului. Ion Ghiţulescu spune că va ieşi la pensie şi consideră că demiterea sa a fost pusă la cale de către Gheorghe Porumbel. La rândul său, Porumbel neagă acuzaţiile aduse, menţionând că Ion Ghiţulescu a mai fost avertizat în urmă cu un an de către conducerea Consiliului Judeţean.

Ion Ghiţulescu a fost demis de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj din funcţia de director artistic al Ansamblului “Doina Gorjului”, în urma unui memoriu semnat de către 40 de angajaţi ai instituţiei de cultură. “Domnul Ghiţulescu a ocupat temporar postul de director artistic, postul său fiind acela de impresar. Din cauza faptului că au apărut o serie de discuţii legate de activitatea artistică am hotărât că este mai bine ca dumnealui să se ocupe de impresariat”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Ion Ghiţulescu refuză postul de impresar şi spune că intenţionează să se pensioneze. “Domnul Călinoiu m-a dat afară fără nici un fel de întrebare. Mi s-a oferit funcţia de impresar şi şef de secţie, însă m-am hotărât să ies la pensie. Totul a pornit de la o petiţie semnată de vreo 40 de persoane de la diferite secţii ale ansamblului. E normal să nu vrea să lucreze cu mine pentru că în condiţiile în care duci un spectacol undeva trebuie să ai şi prestaţie nu să vii cu trei ţigani de nouă feluri”, a precizat Ion Ghiţulescu.

Ghiţulescu, convins că e mâna lui Porumbel

Ion Ghiţulescu este convins că în spatele demiterii sale se află chiar  Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului “Doina Gorjului”. Ba mai mult spune despre acesta că nu ştie nimic despre actul artistic întrucât se ocupă doar de afacerile personale. “Ştiu foarte sigur că petiţia a fost dictată de către Porumbel. Din întâmplare, cineva a intrat în biroul lui tocmai când el dicta petiţia. Tot ce s-a făcut în Ansamblul “Doina Gorjului” s-a făcut datorită mie. Porumbel nu ştie nimic despre actul artistic. El vine la serviciu, la ora 11.30 şi pleacă la 15.00. În permanenţă se ocupă de magazinele şi maşinile lui”, a declarat Ion Ghiţulescu. La rândul său, Gheorghe Porumbel spune că nu are nici un fel de amestec în demiterea lui Ion Ghiţulescu. “Nu vreau să intru în jocul murdar al lui Ion Ghiţulescu. Cred că părerea pe care o are un colectiv întreg despre el este mai importantă decât cea pe care o are el despre mine. Nu din cauza mea a fost demis din funcţie. Personal, nu cunosc ceea ce scrie în acel memoriu, însă ştiam de nemulţumirea angajaţilor de foarte multă vreme. Ei au mai trimis un memoriu şi anul trecut, iar preşedintele Consiliului Judeţean l-a avertizat la vremea aceea. Probabil, spera că îşi va îndrepta comportamentul. Cred că demiterea sa a fost determinată de scandalurile din ultima perioadă în care au fost implicaţi artiştii ansamblului”, a precizat Porumbel.

FĂRĂ REGRETE

Preşedintele Consiliului Judeţean nu regretă plecarea lui Ion Ghiţulescu de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Ansamblul “Doina Gorjului”. Acesta spune că valoarea ansamblului va creşte permanent, odată cu promovarea tinerelor talente. “Nu este nici o problemă dacă domnul Ghiţulescu va ieşi la pensie. El va rămâne în istoria ansamblului. Am spus întotdeauna că ansamblul trebuie primenit, valoarea lui va creşte continuu, odată cu promovarea tinerelor talente”, a precizat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: