Un nou sediu pentru Camera Agricolă

Autorităţile judeţene intenţionează să mute Camera Agricolă din fostul sediul al Cooperativei Meşteşugăreşti, din cauza chiriei mari pe care instituţia trebuie să o plătească. Camera Agricolă ar putea funcţiona într-unul din spaţiile OMV Petrom, de pe strada Bradului, primite de Consiliul Judeţean, printr-o sponsorizare.

Principala destinaţie a sediului OMV Petrom rămâne pentru servicii sociale. Cu toate acestea, unul dintre spaţii ar putea fi dat în folosinţa Camerei Agricole. „Există posibilitatea ca în anexa de lângă corpul principal să mutăm Camera Agricolă. În momentul de faţă, Camera Agricolă funcţionează într-un spaţiu pentru care plătim chirie. Clădirea primită de la OMV Petrom se află într-o stare corespunzătoare pentru activităţile menţionate”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Intenţia autorităţilor este privită cu ochi buni de către conducerea Camerei Agricole, mai ales că în această perioadă veniturile proprii ale instituţiei sunt foarte mici „Ar fi mană cerească să avem un sediu propriu. Noi plătim chirie, 600 de euro/lună plus TVA, iar pe perioada de iarnă se adaugă şi costurile cu încălzirea. Pentru noi este o sumă foarte mare, mai ales că venituri proprii din această perioadă sunt foarte mici”, a declarat Alin Petrică, directorul Camerei Agricole Gorj. La ora actuală, instituţia funcţionează cu 20 de angajaţi. 

Pentru Submăsura 6.2, Camera Agricolă nu a depus nici un proiect. „În momentul de faţă, avem doar 5-6 proiecte în lucru pentru Submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, se mai pot depune proiectele până pe 30 octombrie. Sunt mulţi fermieri care au făcut proiecte pe fosta Măsură 141 şi sunt încă în perioada de desfăşurare a proiectului, iar Submăsura 6.3 se poate accesa numai după ce se încheie perioada de 5 ani. Am înţeles că a mers foarte bine Submăsura 6.2, pentru activităţi non-agricole, dar noi nu facem proiecte pe această submăsură, noi ne-am axat pe Submăsura 6.1 „Instalarea tinerilor fermieri” şi pe Submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”. Acum  ne ocupăm cu avizele consultative pentru atestatele de producător”, a declarat Alin Petrică.  

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: