Un nou stadion va fi gata în România în octombrie

Un nou stadion va fi gata în România peste doar o lună, la Sibiu. Costurile estimate inițial pentru acesta au fost depășite cu mai bine de 4 milioane de euro față de ultima valoare ce a fost aprobată în luna decembrie a anului trecut.

La Stadionul Municipal din Sibiu lucrările de modernizare vor lua sfârșit în curând, la finalul lunii octombrie. Suma finală a investiției depășește 200 de milioane de lei și este cu aproximativ 4,5 milioane de euro mai mare față de ultima, ce a fost aprobată în decembrie 2021.

Reprezentanții Primăriei Sibiu au transmis pentru aprobare în următoarea ședință a Consiliului local proiectul de hotărâri referitor la modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Stadion Municipal Sibiu – Etapa II”. Conform proiectului de hotărâre, valoarea investiției urmează să fie aprobată pentru suma de 219.476.529,74 lei, în creștere cu 22,3 milioane de lei față de valoarea aprobată în decembrie 2021, această diferență fiind echivalentă cu peste 4,5 milioane euro.

Inițial, contractul semnat de Primăria Sibiu cu firma Con-A pentru modernizarea acestui stadion a avut o valoare de 136,5 milioane de lei, adică de peste 28 de milioane de euro. În decembrie, la un an de la începerea lucrărilor, s-a stabilit că mai era necesară o sumă de peste 43 de milioane de lei, față de estimările inițiale, potrivit turnulsfatului.ro.

Motivul invocat atunci a fost legat de vechea tribună oficială, modernizată în cadrul contractului de 7 milioane de lei încredințat de Primăria Sibiu în prima etapă de modernizare, încheiată în 2019. În prezent, tribuna este demolată în mare parte. Primăria susține că au fost modificate normativele referitoare la proiectarea seismică.

Un alt motiv a ținut de separarea fluxurilor de circulaţie pentru media şi jucători, asigurarea unei zone mixte pentru organizarea interviurilor, reconfigurarea zonei sălii pentru organizarea conferinţelor de presă, asigurarea unei zone suplimentare pentru tribuna presei şi comentatori și reorganizarea acceselor autocarelor.

De această dată, motivațiile sunt legate de efectele crizei economice. Autoritățile au precizat că valoarea finală a contractelor trebuie să se încadreze în cea a indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii, iar în cazul în care indicatorii tehnico-economici sunt depăşiţi ca urmare a aplicării ajustării preţurilor se procedează la actualizarea acestora. Proiectul va fi supus voturilor consilierilor locali în ședința din 29 septembrie.

Vizualizări: 1,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: