Un nou teren de sport pentru cetăţenii comunei Fărcăşeşti

Autorităţile locale din Fărcăşeşti vin cu veşti bune pentru cetăţenii comunei. În primăvara acestui an un nou teren de sport sintetic va fi înfiinţat în localitate. Investiţia va fi realizată la Liceul Tehnologic Roşia Jiu şi va putea fi folosit în special de către cetăţenii satelor Roșia Jiu, Timișeni, Rogojelu, care în momentul de faţă nu au la dispoziție în apropiere o zonă de agrement. Investiția, care implică şi lucrări majore de infrastructură, se va realiza din fonduri de la bugetul local, spune primarul comunei Fărcășești, Dănuț Bălu.

Terenul sintetic va fi realizat la Liceul Tehnologic Roșia Jiu. În cadrul unității școlare există un asemenea teren însă nu este accesibil cetățenilor. Autoritățile locale spun că prin realizarea acestui teren sintetic, cetățenii din trei sate vor putea desfășura activități sportive gratuit și fără nicio restricție. "Pe raza comunei Fărcășești avem 4 terenuri sintetice, în fiecare sat, la fiecare școală, la Peșteana de Jos, Valea cu Apă, școala de la Fărcășești, Liceul Tehnologic Roșia Jiu. Acolo, la liceu, acel teren sintetic a fost realizat în 2008, din bani proveniți de la Ministerul Educației. A fost o restricție a conducerii liceului, cetățenii nu au avut acces. Acolo mai este o platformă bituminată și noi încercăm acolo să montăm acest covor sintetic și să înălțăm împrejmuirea, vom monta plase. Vom face și o alee pentru acces către terenul sintetic și către parcul de joacă pe care l-am realizat în incinta liceului. Vrem să separăm printr-un gard despărțitor parcul de joacă și accesul la acest teren sintetic, astfel încât în perioada în care fiecare cetățean din Roșia Jiu, Timișeni, Rogojelu își dorește, să-l folosească ori de câte ori este nevoie", a declarat Dănuț Bălu, primarul comunei Fărcășești.
Autoritățile locale spun că au pus la bătaie pentru aceste investiții suma de 200.000 lei din bugetul local și că lucrările vor fi scoase la licitație. Proiectul presupune inclusiv realizarea unui podeț, a mai spus primarul Dănuț Bălu. "Mai aveam de realizat o alee, deoarece am construit o grădiniță la liceu cu două săli de clasă, cu vestiare și grupuri sociale. Nu este funcțională deoarece nu s-a făcut recepția finală a lucrării. Mai este de introdus sistemul de încălzire. Avem 2 centrale termice și trebuie racordate. Avem și un laborator executat în 2014. Și în acea clădire trebuie montate aparate de încălzit. În ceea ce privește cele două unități, sperăm că anul viitor vor fi date în folosință pentru a-și desfășura activitatea copiii de la grădiniță și elevii de la Liceul Tehnologic Roșia Jiu", a mai spus primarul comunei Fărcășești.

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: