Un număr de 12 firme se bat pe canalizarea de la Turcineşti

Bătălie mare în comuna Turcineşti pe un proiect de aproape 9 milioane de lei. Este vorba de lucrarea de execuţie a reţelei de canalizare, lucrare pentru care nu mai puţin de 12 firme din toată ţara s-au înscris la licitaţie. Primarul localităţii, Vasile Gogălniceanu, susţine că nu a intervenit absolut deloc în organizarea licitaţiei şi speră să nu aibă parte de contestaţii.

Nu mai puţin de 12 firme vor să execute lucrarea de introducere a reţelei de canalizare la Turcineşti. Potrivit primarului Vasile Gogălniceanu, în doar câteva zile comisia însărcinată cu licitaţia va desemna câştigătorul. ”Suntem în licitaţie cu reţeaua de canalizare, ne mănâncă zilele de trei săptămâni. Am avut licitaţia pe SEAP, acum lucrează comisia să stabilească firma câştigătoare. Vreau să vă spun că am avut 12 firme la licitaţie din toată ţara, din Bucureşti, Vâlcea, Piteşti, Hunedoara. Eu am numit comisia, nu m-am băgat deloc în organizarea acestei licitaţii, suntem monitorizaţi şi de Finanţe”, a spus Vasile Gogălniceanu, primarul din Turcineşti.

Nemulţumirea primarului constă în faptul că la licitaţie s-au înscris şi firme care au oferit preţuri foarte mici comparativ cu complexitatea lucrărilor şi valoarea aprobată a proiectului. ”S-a venit şi cu preţuri mici, acum cerem lămuriri. Proiectul este de aproape 9 milioane de lei, dar a venit o firmă cu 6,3 milioane, cel mai mic preţ. Nu am ce face, noi am cerut lămuriri, dacă dă lămuriri că poate să-l facă, nu are decât, ia banii când face, că nu dau banii înainte. Firmele care se respectă şi care probabil lucrează bine, au preţuri mai mari. Sunt unii care vin cu preţuri mici, nu poţi să-i dai la o parte decât dacă ai motive. Dacă nu-i accepţi te contestă şi mai stai un an cu lucrarea”, a spus Vasile Gogălniceanu, primarul din Turcineşti. Banii pentru introducerea reţelei de canalizare la Turcineşti vin de la Ministerul Dezvoltării, au precizat autorităţile locale.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: