Un om mereu în slujba legii și a oamenilor: Octavian Lupulescu

Sunt un cetățean cu drept de vot. Unul ca oricare altul, dar mai cu drag de viitorul Gorjului și de cel al copiilor din județ. Vin și vă spun adevărul: nu am auzit niciodată un politician care să promită că nu va face ceva sau că va face ceva rău! Nu am auzit un candidat, indiferent pentru ce dorea votul oamenilor, să spună că va fura, că va face parte din cercuri oculte de afaceri sau de partid. Nu am văzut afișe pe care să scrie că viitorul sună rău sau că nu merită ăla, de-i vezi chipul zâmbitor, votul și încrederea alegătorilor… NICIODATĂ! Toate campaniile, programele de guvernare sau promisiunile făcute pentru câștigarea unei primării sau a unui județ au fost miere și lapte. TOATE!
Oamenii însă au fost diferiți. OAMENII, nu hârtiile sau vorbele, FAC DIFERENȚA!
Unii oameni au sfinţit locul, alții l-au călcat în picioare. Unii și-au bătut joc de oameni și de ce le-au spus, alții i-au respectat, i-au transformat în echipă și împreună au făcut treabă bună în comuna, orașul sau județul lor. Trei condiții au fost mereu de îndeplinit, fără de care nu s-a făcut ce era de făcut așa cum trebuie: 1. Nimic, absolut NIMIC, nu se poate face fără Dumnezeu, fără credința în bine, în aproapele tău și în faptele curate și temeinice făcute cu suflet. 2.Candidatul, omul care cere vot și încredere de la cei mulți și puternici, alegătorii din Gorj, să fie OM, cinstit, cu bun simț și respect față de cei cu care și cei pentru care lucrează. 3. Proiectul și echipa să fie așa cum alegătorii își doresc, NU cum vrea partidul sau cum i-ar fi bine acestuia. Bine trebuie să le fie gorjenilor și Gorjului. Dacă aceste 3 condiții sunt îndeplinite, dacă omul e OM și proiectul nu este doar un șir de vorbe goale, dacă nu ne întoarcem fața de la Dumnezeu și ne ținem curați și drepți… nu avem temere și nu pierdem drumul drept.
Am citit ce a făcut Lupulescu în viața lui, am ascultat povestea adevărată a unui ofițer care, și înainte și după Revoluție, a știut ce-i jurământul și datoria îndeplinită. L-am cunoscut personal și am văzut cu ochii mei cum l-au primit oamenii în Meteor cu pâine și sare… mare lucru să te primească rromii la ei acasă în straiele țigănești de sărbătoare. E semn de frăție și respect. Dumnezeu e unul!
Un cetățean cu drept de vot

Vizualizări: 3,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: