Un primar din Gorj nu vrea ucraineni în comună! A refuzat o investiție de 1.000.000 de euro

Un primar din județul Gorj nu vrea să primească ucraineni în localitate, decizia fiind luată în urma unor discuții purtate și cu cetățenii. Este vorba de edilul din comuna Dragotești, Vili Pasăre, care a primit o ofertă din partea unor investitori din Ucraina, care voiau să construiască aici un bloc de locuințe pentru compatrioții care au fugit din calea războiului.

Afaceriștii din Ucraina au vrut să investească la Dragotești, numai că primarul din comună nu este de acord. ”A venit în localitate un grup de investitori ucrainieni, care mi-a oferit 1.000.000 de euro pe clădirile și terenul de la vechea mină Cojmănești, închisă de foarte mulți ani. Ei voiau să construiască aici un bloc de locuințe pentru cei din Ucraina, care au venit în România. Eu am refuzat categoric oferta și mulți cetățeni din zonă sunt de acord cu mine și îmi susțin alegerea. Nici oamenilor, și nici mie nu mi se pare o idee bună să populăm comuna cu ucrainieni. De aceea am refuzat cei 1.000.000 de euro”, a declarat Vili Pasăre.

Naționalist convins, primarul din Dragotești este dispus să dea locația gratuit unor investitori gorjeni care pot crea locuri de muncă pentru localnici decât să vândă străinilor. ”Noi nu ne putem vinde așa de ușor indiferent de ce sumă este vorba. Decât să vând bunurile țării unor străini mai bine le dau cu titlu gratuit unor dezvoltatori gorjeni care pot pot și vor să deschidă aici linie de producție și pot crea locuri de muncă pentru oamenii mei din Dragotești. Nu putem popula comuna cu străini și pe gorjenii noștri să îi dăm la o parte. Suntem o comunitate și nu vrem să ne pierdem identitatea”, a mai spus Vili Pasăre.

Vizualizări: 20,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: