Cât este venitul minim în CE Oltenia

Sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia nu sunt surprinși de avalanșa de cereri de angajare și nici de faptul ca mulți dintre noii salariați au renunțat la alte locuri de muncă să se angajeze în cariere ori termocentrale chiar și pentru câteva luni. La baza acestei decizii stă, evident, salariul, spune liderul Federației Naționale Mine Energie. 


Dumitru Pîrvulescu a declarat că, la CE Oltenia, mulți dintre cei 600 de noi angajați vor avea un venit chiar și de trei ori mai mare decât cel pe care îl aveau la fostul loc de muncă. 

 
Venitul minim în companie este de circa 5.000 de lei, a mai adăugat Pîrvulescu. 

 
"S-a câștigat, anul acesta, 950 de lei. Toată lumea s-a întrebat de ce e scandalul cu cei care vin pentru câteva luni în CEO. Păi vin de la 1.500 cât e salariul net în Gorj, vin la un net de cel puțin 4.000 și ceva de lei, cu bonuri cu tot. Dar nu e minimul net la cei care sunt în activitate înainte de 1 aprilie. La ei, la venituri, e 5.000 de lei minimul", a spus Dumitru Pirvulescu, într-o emisiune la Tele3. 


Cei 600 de noi angajați încep serviciul în această lună. Contractele lor sunt semnate până la finalul acestui an. 


Mulți dintre ei au lucrat la Minprest, unde salariul era mult mai mic. Și-au dat demisia și s-au angajat în Complexul Energetic Oltenia pentru un salariu mai bun. 

Vizualizări: 4,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: