Primar: Se vor umple câmpurile de panouri și elice

„Se vor umple câmpurile de panouri și de elice!” Afirmația vine de la un primar din Gorj în contextul în care tot mai multe primării, alte instituții publice ori firme au ajuns să instaleze panouri fotovoltaice ca să mai reducă din factura la curent. Războiul de la graniță ne-a arătat, adaugă primarul din Târgu-Cărbunești, că avem nevoie de planuri de rezervă.

Energia pe cărbune și hidrocentralele trebuie menținute „în viață” pe lângă energia verde care începe oricum să ia amploare mai ales după ce facturile au crescut simțitor.

“Este acest val al energiei verzi acum. După trei, patru ani, se vor umple câmpurile de panouri și de elice, probabil se va ieftini curentul. Nu ar trebui să închidem nici cărbunele, nici hidrocentralele. Acest conflict de la graniță ne-a arătat că este bine să ai diverse surse prin care să poți produce energie electrică. Atunci haideți să încercăm să le găsim și la gândaci alte rute, să finalizăm hidrocentralele acolo unde râurile ne permit”, a declarat primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, într-o emisiune la Radio Infinit.

Tot mai multe primării au alocat fonduri și investesc în parcuri fotovoltaice în speranța că vor produce energie astfel încât să asigure iluminatul public și în școli, grădinițe sau primării. Rețeta este deja un succes pentru câteva primării din Gorj. În timp ce unele sunt deja independente din punct de vedere energetic, altele pregătesc terenul să treacă pe energie verde.

Vizualizări: 4,080

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: