Un primar din Gorj se laudă cu...aerul din comună!

Primarul din Schela, Aristide Şerbănescu, este mâhnit că în comuna sa nu vin turişti! Acesta ar putea fi practicat cu brio, el susţinând că Schela a fost atestată ca fiind cea de-a doua zonă din România în ceea ce priveşte calitatea aerului. Aceasta ar avea toate şansele să devină staţiune, dacă ar fi valorificată această resursă atât de căutată de iubitorii de natură. Şi autoritatile locale din Schela cred ca dezvoltarea turismului in zona s-ar putea face foarte bine in urmatoarea perioada. Peisajele sunt superbe, iar aerul este aici cel mai pur din judetul nostru.

Lipsa mediatizării faptului că localitatea Schela este în topul locaţiilor cu cel mai pur aer ce poate fi inspirat cu plăcere de turişti, îl nemulţumeşte pe primarul Aristide Serbanescu. Primul gospodar din gomună spune că dacă acest lucru ar fi mai mult mediatizat, zona ar avea foarte multe şanse să se dezvolte în perioada următoare. Uimitor este faptul că, deşi se află la o altitudine de numai 468 de metri, Schela este pe locul doi în ţară la puritatea aerului. „Zona s-ar dezvolta pentru că e şi frumoasă şi, la închiderea minei Schela, în anul 2002, un profesor universitar de la Mediu din Bucureşti, care a fost în comisia de recepţie, mi-a zis: „Păcat că nu dezvoltaţi zona asta!”. Este păcat, dar nu avem bani. Şi mi-a spus că figurăm pe locul 2 în ţară la puritatea aerului. Am rămas uimit”, a declarat Aristide Şerbănescu.

Dovada

Acesta deţine documentul emis de autoritatea competentă în evaluarea calităţii aerului prin care se atestă faptul că Schela se află pe locul 2 în România în ceea ce priveşte puritatea aerului. Dezvoltarea turismului şi a agriculturii sunt singurele şanse pentru a se mai crea locuri de muncă, în zona Schela, spun autorităţile locale. „Este păcat pentru că văd că industrie nu mai facem nimic. Ce a mai rămas, dispare uşor-uşor. Şansa noastră este agricultura şi turismul. Agricultura se face cu sistemele de irigaţii începute înainte de 1989, iar turismul trebuie promovat”, a spus mâhnit edilul Şerbănescu. Primarul din Schela spune că Poiana lui Mihai situată la aproape 1000 m altitudine, peisajele mirifice, dar şi aerul pur sunt doar câteva dintre motivele pentru ca turiştii să aleagă un traseu prin satele componente.

Vizualizări: 6,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: