Un sârb şi un african în locul lui Vlad

Pandurii nu vor investi prea mult ca să-l înlocuiască pe Vlad. L-au luat deja pe sârbul Marko Momcilovic şi mai au în probe un spaniol cu 15 selecţii în naţionala Guineei Ecuatoriale.

Momcilovic şi Sipo Bohale se vor bate pentru locul lăsat liber de Vlad. Ultimul e în probe în Austria, acolo de unde au plecat deja croaţii testaţi în amicalul câştigat cu First Vienna, Ivan Graf şi Tomislav Culjak.

Au găsit înlocuitor

Pandurii i-au adus dublură lui Vlad deşi fundaşul se accidenta foarte rar şi îl aveau şi pe Cristea în lot. Acum devine clar de ce l-au achiziţionat pe sârbul Marko Momcilovic în urmă cu 3 săptămâni. Fundaşul de 26 de ani a venit de la FK Javor Ivanjica, acolo unde a evoluat în 27 de meciuri sezonul trecut. „Momcilovic s-a integrat bine în colectiv, a jucat titular 45 de minute în amicalul cu Amkar Perm şi a făcut-o bine. Nu ştiu dacă putem spune că vine dintr-un campionat mai slab ca al nostru, a jucat meci de meci şi se vede acest lucru. I-a fost puţin mai greu fizic, chiar zicea că la noi se face puţin mai tare fizic. Dar prin ce a demonstrat la primul joc, cred că va fi o soluţie”, comentează Eugen Pîrvulescu.

Rămâne şi spaniolul originar din Africa ?

Pandurii îl testează în Austria şi pe Armando Sipolo Bohale Aqueriaco, pe scurt Sipo Bohale. Acesta este un fundaş stânga spaniol născut în peninsula iberică din părinţi din Guineea Ecuatorială. Sipo chiar a jucat 15 meciuri pentru naţionala din centrul Africii. În ultimul sezon, fundaşul stânga de 25 de ani a jucat pentru CD Teruel şi Osasuna B, în liga a treia spaniolă. Pentru Teruel a jucat în tur în 17 meciuri iar în retur la Osasuna B a bifat 15 meciuri şi o pasă de gol. În cariera sa, Sipo a mai jucat şi la Alicante, Badajoz sau Cadiz. Momentan fundaşul de 1,78 metri e liber de contract aşa că nu are nici cotă de piaţă pe transfermarkt.

15 – meciuri are Sipo pentru naţionala Guineei Ecuatoriale, 6 dintre care în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Ultimul meci jucat a fost chiar pe 16 iunie, un 1-1 pe teren propriu cu Tunisia

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: