Pandurii l-au dat pe Vlad cu un milion de euro

Transferul lui Alexandru Vlad la locul 4 din Ucraina, Dnipro Dnipropetrovsk, le aduce în conturi pandurilor aproximativ 1 milion de euro.

Alexandru Vlad e ultima lovitură dată de Pandurii dintr-o serie începută cu Gabi Matei şi continuată cu Chiricheş, Pintilii şi Maxim. Pandurii ajunge astfel la aproape 5 milioane de euro încasaţi pe aceşti jucători aduşi pe sume modice de la Internaţional Curtea de Argeş.

Dnipro a dat milionul !

Alexandru Vlad devine încă o afacere bănoasă pentru Pandurii. A venit la Târgu Jiu în 2010 de la Internaţional Curtea de Argeş pe o sumă foarte mică, iar Ionuţ Badea l-a împrumutat în primul sezon la Săgeata Năvodari. A revenit în vara anului viitor, iar Grigoraş a observat că are calităţi. L-a impus repede în primul 11 în locul lui Cardoso, iar Vlad nu a mai cedat tricoul de titular. În două sezoane la Pandurii a impresionat prin disponibilitate la efort şi un apetit ofensiv necesar fundaşilor laterali în fotbalul modern.

Ajuns la 23 de ani, Vlad a prins un transfer în Ucraina la Dnipro. Afacerea s-a făcut în Austria, acolo unde atât Pandurii cât şi Dnipro sunt cantonate. Suma de transfer se apropie de un milion de euro. „Cele două cluburi au ajuns la o înţelegere, s-au semnat şi ştampilat actele de transfer, Vlad este jucătorul echipei Dnepr. E vorba de o sumă frumoasă, bineînţeles mai mică decât la transferul lui Alexandru Maxim (n.r. 1,5 milioane de euro), dar mai mare ca la Pintilii şi Chiricheş (n.r. 700 de mii de euro). Înseamnă foarte mulţi aceşti bani, e o perioadă grea nu numai pentru Pandurii, ci pentru orice club. E o sumă consistentă. Bineînţeles că am încercat să păstrăm şi 20 la sută dintr-un viitor transfer, dar ei nu au vrut”, spune directorul executiv al pandurilor, Eugen Pîrvulescu.

4,5 – milioane de euro e suma încasată de Pandurii pentru Matei, Chiricheş, Pintilii (toţi 3 la Steaua pe 2 milioane), Maxim şi Alexandru Vlad

Ana i-a obţinut salariu mare !

Maramureşeanul Vlad are toate motivele să se bucure de transferul în Ucraina. Va juca alături de noii săi colegi în play-off-ul Europa League, acolo unde Dnipro e deja calificată după locul 4 ocupat sezonul trecut. Fundaşul de 23 de ani va suferi şi o mărire considerabilă de salariu. De la aproximativ 50 de mii de euro pe an, ajunge la 300 de mii! „Va avea un salariu de peste 300.000 de euro, de aceea sunt fericită pentru el. De aici, poate face pasul către un campionat mai puternic, precum cel al Rusiei. A fost mai uşor să lucrăm la acest transfer fără să-l anunţăm. Nu ştiu să fi existat vreun interes din partea Stelei pentru el. Am ştiut de 6 luni ce direcţie vom aborda”, a menţionat impresara jucătorului, Ana Maria Prodan.

E bine că nu a ales România. Mulţi copii talentaţi se pierd la noi. Fotbalul românesc e într-o prăpastie şi jucătorii la fel. Dacă pune şi forţă poate fi peste Raţ. În 2-3 ani poate ajunge şi el într-un campionat din vest. În opinia mea cei mai buni fundaşi stânga sunt Raţ, Latovlevici, Ştefan Radu şi Vlad. 100 % va fi în echipa naţională.”  Mihai Georgescu, antrenor junior Vlad

1 – selecţie în echipa naţională are Vlad, în amicalul neoficial cu Polonia din luna februarie a acestui an

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: