Sindicaliştii lui Condescu, alarmaţi de privatizare şi management privat

Liderii de sindicat din structurile miniere ale Gorjului s-au reunit ieri în cadrul unei întâlniri convocate de şeful Federaţiei Naţionale Mine Energie, Marin Condescu. Deşi mulţi dintre cei prezenţi la întâlnire au negat faptul că principala temă de discuţie a fost legată de măsurile pe care guvernul intenţionează să le ia în perioada următoare, alţii şi-au dat drumul la gură şi au dezvăluit că se pregăteşte o strategie de luptă împotriva acestor măsuri.

Toţi liderii de sindicat ce fac parte din structura condusă de Marin Condescu au participat ieri la şedinţă, la plecare fiind însă mai mult dezamăgiţi decât înverşunaţi împotriva măsurilor anunţate de guvern, respectiv privatizare sau management privat. Cei mai mulţi au refuzat însă să comenteze, spunând că nu s-a discutat nimic interesant.

Refuz

Unul dintre aceştia a fost Dumitru Pârvulescu, de la sindicatul Roşia Peşteana. „Nimic care să va intereseze. S-au discutat probleme interne ale federaţiei. Nu s-a discutat chestiunea asta cu privatizarea. Chestiuni de strategie se discută în structuri mult mai complexe”, a declarat Dumitru Pârvulescu. La fel de tranşant în discuţii a fost şi Nelu Roşca, de la sindicatul Roşiuţa. „S-au discutat probleme interne deocamdată. În perioada următoare o să avem un punct de vedere pe care o să vi-l transmitem”, a precizat Nelu Roşca.

Singurul care ne-a dezvăluit în ce constau aceste probleme interne a fost Constantin Ureche, de la sindicatul Lupoaia. Acesta a menţionat că s-a pus accent pe probleme generate de extinderea de perimetre, pe investiţiile care au fost lăsate de o parte. „Printre altele am discutat şi de partea asta de privatizare însă la nivel informativ, pentru că noi nu avem nici o putere. Vom vedea ce e de făcut”, a declarat  Ureche.

Golea: „Ne-a prezentat ce ni se pregăteşte”

Marin Golea, liderul sindicatului Minerul Rovinari, a fost cel mai sincer participant sau poate cel care a fost mai atent la discuţii. Acesta a declarat faptul că a fost o şedinţă informală în care li s-au prezentat măsurile pregătite de guvern. „Într-un cuvânt, toţi cei prezenţi am spus NU privatizării noii companii, dar şi managementului privat. Este o notă forţată a guvernului. Am stabilit ca, în funcţie de modul în care se implementează aceste măsuri, noi să fim pregătiţi să acţionăm. Asta s-a discutat”, a declarat Marin Golea, liderul Minerul Rovinari.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: