Un senator de Gorj afirmă că CEO e la un pas de faliment. De ce!

O ordonanţă de urgenţă, aflată în dezbatere publică la Ministerul de Finanţe, pune în pericol stabilitatea economică a Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Se doreşte ca CEO să achite ajutorul primit pentru plata certificatelor de dioxid de carbon, plată care până acum era asigurată de către Ministerul Energiei.

Este vorba despre 500 milioane de euro, bani care ar duce la falimentul societăţii. În acest sens, preşedintele PNL Gorj, Ion Iordache, cere implicarea tuturor formaţiunilor politice pentru a împiedica aprobarea acestei ordoanţe: „Această ordonanţă se referă la unele măsuri fiscal- bugetare, care obligă CEO să restituie ajutorul pe care l-a primit, acel ajutor de stat pentru plata certificatelor de dioxid de carbon. Este de o importanţă atât de mare încât nu putem să trecem peste ea şi să aşteptăm ca această ordonanţă să fie aprobată pentru că ne-ar duce cu CEO în anul 2019 sau chiar mai grav decât în anul 2019, când compania nu avea bani să plătească contravaloarea certificatelor de dioxid de carbon şi risca să intre în insolvenţă. În momentul în care Complexul Energetic Oltenia a primit acel ajutor de stat,  în două tranşe de câte 250 de milioane de euro, a fost emisă o Ordonanţă de urgenţă, care după aceea a fost aprobată de parlament şi a devenit lege. Ordonanţa prevedea că acele sume care au fost alocate vor fi înapoiate de către Ministerul Energiei Ministerului Finanţelor. CEO nu avea nicio problemă, tocmai de aceea a început adoptarea programului de restructurare. Acum, Ministerul de Finanţe modifică articolul din ordonanţă şi spune că acei bani, care trebuiau să fie restituiţi de către Ministerul Energiei, vor fi înapoiaţi de către Complexul Energetic Oltenia. Asta înseamnă falimentul CEO. Pe această cale, vreau să facem un apel cu toţii, să se implice şi toţi politicienii din judeţul nostru, în special cei de la PSD pentru că este ministerul lor, să retragă acest proiect de ordonanţă care ar distruge judeţul nostru. Sper că demersurile pe care le-am făcut ieri şi promisiunile de la Ministerul Energiei să ne ajute”, a declarat Ion Ioradache astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a mai spus că a avut deja o discuție ministrul energiei, Virgil Popescu, care i-a promis că va face demersuri pentru ca această ordonanță să nu fie adoptată.

Vizualizări: 3,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: