Un senator PSD cere demisia directorului Hidroelectrica

Senatorul de Gorj Scarlat Iriza îi cere ministrului Energiei, Anton Anton, să îl demită pe directorul Hidroelectrica, Bogdan Badea. Motivul ar fi acela că investiția la amenajarea hidroenergetică a râului Jiu este blocată de peste un an. Judecătorii sunt cei care au dispus stoparea lucrărilor, deoarece nu sunt îndeplinite anumite norme de mediu.

PSD Gorj susține însă reluarea lucrărilor, în ciuda ecologiștilor care spun că ar fi un adevărat dezastru pentru flora și fauna din Defileul Jiului. Hidroelectrica a investit acolo peste 150 de milioane de euro, bani care nu pot fi pierduți, spun pesediștii. „Decizia instanţei este irevocabilă, am mers şi pe două căi excepţionale de atac, s-au pierdut. Lucrăm la obţinerea unei noi autorizaţii de construire, conform legislaţiei în vigoare”, a explica directorul general al Hidroelectrica, Bogdan Badea, în luna septembrie.

Iriza îi cere demisia lui Badea, în ciuda faptului că Hidroelectrica estimează pentru acest an un profit record, de peste două miliarde de lei. “Îi cer domnului ministru Anton Anton să îl demită și să îl bage în penal”, a mai spus Iriza la Radio Infinit. (A.A.)

Vizualizări: 771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: