Un sfert dintre elevii gorjeni au contestat notele la Bacalaureat!

Număr record de contestaţii la examenul de Bacalaureat din judeţul Gorj. Aşa cum era de aşteptat, după rezultatele dezastruoase obţinute în această sesiune, elevii nemulţumiţi au contestat peste 1200 de lucrări. Cele mai multe, de ordinul sutelor, au fost la matematică, urmate de limba română şi de  biologie. Absolvenţii au contestat note de 1.00, 2.00 sau 3.00, până la 9.60, în speranţa că vor mai obţine puncte în plus. De această dată lucrările vor fi recorectate la Craiova.

Aproape un sfert dintre lucrările de la Bac ale absolvenţilor de clasa a XII-a din judeţul Gorj vor fi trimise la Centrul Regional de la Craiova pentru a fi recorectate. Din cele 1241 de contestaţii, 412 au fost depuse la matematică, 393 la limba română, 155 la biologie, 89 la anatomie, 61 la geografie,  51 la istorie, 48 la fizică, 13 la chimie. La centrul de examen organizat la Colegiul Tehnic nr. 2, unde au picat 400 de candidaţi, au fost depuse 74 de contestaţii pentru note între 1.00 şi 6.00. Aici, cea mai mare medie obţinută la Bacalaureat a fost de 7.33. Un număr mai mare de nemulţumiţi au fost la centrul de la Liceul Teoretic Novaci, unde peste 130 de note au fost contestate.  Tot aici a fost depusă contestaţie pentru o notă de 9.60.

Dezastru

Directorii şcolilor din judeţ se aşteptau la un număr atât de mare de contestaţii, în condiţiile în care au fost licee unde procentul de promovabilitate a fost sub 5%. De exemplu, la Grupul Şcolar Bârseşti din cei 664 de candidaţi au promovat doar 21, iar la Grupul Şcolar Tismana au promovat Bacalaureatul doar doi elevi din 75, iar la Grupul Şcolar Peştişani au trecut testul doar patru elevi din 119. Iar exemplele pot continua. Profesorii care conduc unităţile de învăţământ cu procente reduse de promovabilitate recunosc că sunt elevi care nu ar fi trebuit băgaţi în bac. „Elevii trebuie să conştientizeze că nu mai este ce a fost şi că nu mai merge cu alte modalităţi de a trece acest examen. Vina aparţine şi cadrelor didactice care i-au băgat în bac pe elevi”, precizează Constantin Logăscu, directorul Grupului Şcolar Peştişani.

Sunt foarte mulţumit, peste 97%, vor fi şi contestaţiile, s-ar putea să mai urce, pentru că sunt şanse după câte ştiu eu, e o dovadă că aici se face treabă în mod serios aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată în ultimii ani, şi cum de altfel tradiţia acestui liceu trebuie să şi-o revendice. Nu ştiu ce s-a întâmplat la alţii, eu ştiu ce s-a întâmplat la Liceul  Ecaterina, unde nu s-au speriat nici de camere.

Gheorghe Nichifor, director Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoriu“

Procentul este foarte mic după cum ştim cu toţii, dar să ştiţi că în sfârşit începe să reflecte realitatea. N-aş vrea să spun că e vina exclusiv a elevilor, pentru că nu-i numai a lor. De aici în acolo trebuie să învăţăm dacă vrem să luăm examenul de bacalaureat. E adevărat că generaţia asta este generaţia sacrificată.

Dorin Taşcău, director Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“

„Nu este vinovat nimeni, elevii sunt vinovaţi că nu au învăţat. Acesta este nivelul. Faptul că pe timpul când eram eu inspector general era o mai indulgenţă mai mare, eu recunosc. Erau mai indulgenţi profesorii, erau probele orale, la care luau note mari. Este un semnal de alarmă, este o palmă dată învăţământului”

Liviu Andrei, fost inspector şcolar general

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: