Gorjenii devin navetişti ca să-şi achite dările la Fiscul restructurat

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj se pregăteşte să pună lacătul pe jumătate din administraţiile fiscale pe care le are în judeţ şi care, de mâine, îşi vor înceta activitatea. Salariaţii vor fi mutaţi la secţiile care nu vor fi închise, iar aici vor trebui să facă naveta şi gorjenii care au treabă cu Fiscul şi nu vor să se trezească amendaţi pentru cine ştie ce hârtie nedepusă la timp. Deocamdată marea restructurare începe cu închideri de unităţi, pe modelul şcolilor, spitalelor, posturilor de poliţie…

În principiu lucrurile par simple şi uşor de rezolvat, numai că transferarea inspectorilor Fiscului de la Bumbeşti Jiu, de exemplu, la Târgu Jiu, presupune că aceştia vor face naveta. Angajaţii de aici spun că vor face naveta cu microbuze pentru a nu-şi strica propriile autoturisme, iar asta presupune implicit trezit mult mai devreme şi ajuns acasă mult mai târziu decât până acum. „O să facem naveta. Pentru mine e OK pentru că am mai făcut naveta şi la Paroşeni, când lucram în alt domeniu. Aici o să vină oamenii să ne caute, dar vom pune anunţuri şi poate află şi din presă că totul se mută la Târgu Jiu. Aici nu mai rămâne nimic”, declară Sever Popescu, unul dintre viitorii navetişti.

Şefa acestuia, Mariana Mătrăgună, spune că până să îşi părăsească actualele birouri, subordonaţii săi trebuie să încheie o muncă extrem de dificilă, aceea de inventariere a tuturor dosarelor pe care Administraţia Financiară Bumbeşti Jiu le-a avut în activitatea sa. „Avem 6 oameni care lucrează aici şi ne pregătim de plecare. Suntem în faza numerotării lor, a opisării şi arhivării lor. Asta ne va lua mult timp pentru că trebuie să le punem în ordine. Ne pregătim şi să facem naveta de la 1 la Târgu Jiu, la fel ca şi contribuabilii, care vor depune declaraţiile la Târgu Jiu. Asta pentru persoanele fizice, pentru că cele juridice le vor depune doar on-line”, a menţionat încă şefa de la Bumbeşti Jiu.

         

Cinci administraţii închise

Jumătate din administraţiile pe care Finanţele Publice le aveau la nivel de judeţ îşi dau azi duhul, de mâine contribuabilii urmând să găsească în locul funcţionarilor de aici lacăte pe uşă şi afişe prin care le sunt aduse la cunoştinţă noile locaţii în care îşi pot rezolva problemele. Bumbeşti Jiu, Ţicleni, Tismana, Turceni şi Hurezani sunt localităţile care rămân fără administraţii fiscale, angajaţii acestora urmând să fie transferaţi la unităţile care îşi continuă activităţile şi care în viitor pot suferi şi ele noi procese de „restructurare”. Deocamdată şefii de la Finanţe spun că nici un om nu-şi pierde locul de muncă, fiecare inspector provenit de la unităţile amintite urmând să fie încadrat de la 1 iulie la Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Novaci, şi Târgu Cărbuneşti.

NAVETĂ

Contribuabilii nu au primit cu bucurie vestea că oraşul Bumbeşti Jiu rămâne şi fără administraţia financiară, după ce şi spitalul a fost ras de pe hartă la începutul anului. „În loc să ne dezvoltăm noi dăm înapoi. Dacă nu se duce sacul la moară, o să vină moara la sac, dacă au nevoie de bani. Or să găsească ei o modalitate să ne ia banii, dacă au nevoie de ei la buget. La Târgu Jiu e departe, sunt cheltuieli în plus”, a spus un bătrân.

GHIŞEE

Direcţia Finanţelor Publice a făcut cunoscut că de pe 30 iunie, orele 12.00, până pe 5 iulie la 8.30, ghişeele din toată ţara ale Fiscului vor fi închise tocmai pentru a se putea finaliza procesul de restructurare ce se bazează pe închiderea a jumătate din circumscripţiile fiscale existente în Gorj în ultimele decenii.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: