I-a luat locul lui Caragea. Birouri sub pază la LOTUS SA!

Ziua de luni a început destul de prost pentru Ovidiu Caragea, omul care a condus fără întrerupere după 1989 cea mai mare societate din oraş proprietară a celor mai multe spaţii comerciale moştenite din vechiul regim. Conform unei hotărâri judecătoreşti, conducerea societăţii a fost preluată de Cornelia Bărăgan, cea care în ultimii ani a dus o luptă aprigă prin instanţe pentru a reuşi să îl dea jos pe Caragea pe căi legale, lucru pe care acesta nu îl acceptă nici în prezent.

Agenţii unei firme de pază au fost chemaţi luni la sediul administrativ al Lotus SA, birourile aflându-se în incinta magazinului Parâng. Noua conducere a preluat birourile, iar la intrare au fost puşi agenţi de pază care l-au ţinut la distanţă pe Ovidiu Caragea şi pe cei 2-3 apropiaţi ai acestuia, membri ai familiei, implicaţi în conducerea de până acum a societăţii. Cornelia Bărăgan a preluat frâiele administrative ale firmei, ea menţionând că aştepta de la Caragea o preluare de mandat pentru ca societatea să îşi poată continua activitatea fără probleme. „Adunarea Generală a Acţionarilor a schimbat conducerea din 31 august 2016, numai că această conducere nu s-a lăsat dusă. Am fost săptămâna trecută să preluăm mandatul pentru ca societatea să poată funcţiona, iar azi îi convocasem să predea toate documentele şi nu înţeleg să facă acest lucru. Noi am zis că trebuie să funcţionăm pentru că avem mandat legal din 2016. Am fost blocaţi la înscriere la Registrul Comerţului cu o acţiune în anulare a şedinţei AGA care a durat un an şi jumătate. Niciodată nu au recunoscut hotărârile AGA, care e organul suprem al unei societăţi”, afirmă Bărăgan.

Între cele două tabere existente la Lotus există nenumărate procese prin care fiecare a contestat acţiunea celeilalte. Între timp, firma nu a prosperat aşa cum se aşteptau acţionarii, iar acum Cornelia Bărăgan vorbeşte despre nevoia unei schimbări majore în activitatea Lotus, o societate care ar fi pe buza prăpăstiei. Luni aceasta nu a găsit o cale de comunicare cu Ovidiu Caragea, acesta preferând să rămână distant inclusiv faţă de jurnaliştii care i-au cerut un punct de vedere. „Vrem să facem din Lotus ce era în momentul privatizării, când societatea era ceva în oraş. Acum sunt spaţii goale, nemodernizate, neîngrijite. De ce? Pentru că patrimoniul societăţii nu e protejat şi îngrijit aşa cum ar trebui să facă un bun gospodar. Am intrat ca şi acţionari la societate şi urmează un inventar, fără discuţie. Nu ştim dacă firma e pe pierderi, dânsul spune că e profit, dar noi nu am avut acces la actele societăţii. AGA din 2016 a decis şi demararea acţiunii în răspundere datorită proastei administrări. Mai mult, banii societăţii, m-am îngrozit, au mers către avocaţi. Am observat plăţi doar într-un contract de 4 miliarde lei vechi, adică vreo 100 de milioane de lei vechi pe fiecare lună, şi asta doar ca să se judece cu noi, cu acţionarii. Sunt restanţe la chirii şi sume enorme la salariile familiei domnului Caragea. Adunarea Generală s-a autosesizat, având în vedere că nu primim dividende. Aici era problema, ca societatea să intre în faliment. Nemulţumirea este că societatea nu e gospodărită ca un bun propriu şi există riscul intrării în faliment. Dânsul a confundat această societate cu bunurile proprii”, a menţionat Bărăgan.

Micii acţionari de la Lotus sunt extrem de supăraţi pentru că niciodată în ultimul deceniu şi jumătate nu ar fi primit dividende. Unii dintre ei spun că fostul şef al firmei ar fi fost plătit, în schimb, cu un salariu care l-ar face invidios şi pe Narcis Răducan, care primea de la Pandurii peste 8000 de euro lunar, în ciuda situaţiei proaste a clubului.

Vizualizări: 6,575

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: