Un tânăr din Gorj crește râme de California. La ce le folosește!

Afacere inedită în Gorj. Un tânăr din comuna Telești crește râme roșii de California. Are peste zece milioane de râme pe care le folosește să producă cel mai bun îngrășământ natural. Afacerea este la început, așa că gustul profitului îl va simți peste câteva luni.

Totul a început în urmă cu aproape patru ani, când Daniel Pasăre lucra la o multinațională. Atunci i-a venit ideea să cumpere râme roșii de California care ajută la producerea de biohumus. Odată pus la rădăcina plantelor, acesta poate crește producția chiar și de două ori, iar legumele și fructele nu vor avea nicio urmă de chimicale.

Daniel a explicat că a văzut că toți oamenii tind să cumpere doar produse bio așa că era nevoie de un îngrășământ natural, iar cel produs de râmele din California este considerat cel mai bun. “Am observat că toată lumea pune preț pe legume ecologice, BIO, iar în România au început ușor-ușor și producătorii noștri să facă pas spre ecologic, orice legumă trebuie ajutată. Încă suntem la un nivel mic, încercăm să să dezvoltăm în țară acest concept. Avem clienți în Băilești, au cumpărat la început 2000 de litri pentru verificare și au revenit pentru încă 2000 de litri, ne-au spus că dacă la un solar scotea trei tone de produs, după îngrășământ producția a ajuns la cinci tone și jumătate”, a spus Daniel Pasăre.

Munca nu este deloc dificilă, dar totul se face manual. Râmele își fac treaba dacă sunt bine hrănite. Tânărul antreprenor cumpără gunoi de grajd din zona montană, iar pe timpul iernii, râmele se hrănesc și cu celuloză. “Am început cu două familii de râme, adică vreo 200 de mii de râme. Acum avem peste zece milioane de râme. O familie are nevoie de 1 metru cub pentru a se menține în creștere, să poată produce în cantitate, cam un gram pe zi de îngrășământ. Eu mențin râmele undeva la 3 ani în fermentație, după care scoatem acel îngrășământ pentru a avea un PH mai mare, minerale. Produsul finit îl vindem la litru, costă doi lei un litru. Încă nu suntem așa cunoscuți, dar avem deja comenzi din mai multe zone din țară și am în plan să mă dezvolt. Este o afacere de familie mai mult, iar cea mai grea muncă este când sortăm râmele de humus. Atunci alegem totul, cu mâinile noastre tot ca să rămână totul natural, fără pic de chimicale”, a mai declarat tânărul.

Galerie foto



Vizualizări: 8,897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: