Experiență de neuitat deasupra Peșterii Muierilor din Baia de Fier

Turiști din toată țara au așteptat la coadă, weekendul trecut, să se relaxeze într-un mod absolut inedit. La 200 de metri deasupra șoselei, tinerii amatori de senzații tari și-au depășit toate fricile și s-au legănat în hamace prinse între pereții stâncilor. Atelierul este unic în lume, iar doritorii nu au întârziat să apară.

Locurile sunt ocupate în aproape fiecare weekend și luna viitoare. Tineri din toate colțurile țării au auzit de hamacele dintre stânci și au ajuns, în weekend, la Baia de Fier. I-au așteptat acolo trasee spectaculoase de via ferrata și un mod inedit de relaxare: la aproape o mie de metri altitudine, deasupra Peșterii Muierilor. "Sunt din Suceava. Este absolut fabulos. Sunt pasionată de munte, de drumetii. Este prima oară când vin aici și este incredibil. Este o experiență pe care aș repeta-o oricând", a spus o tânără. "Am mai făcut trasee de via ferrata, dar acesta de la Baia de Fier a fost spectaculos. Este foarte frumos, iar când ajungi în vârf, realizezi că merită tot efortul. Îți depășești aici orice frică. Abia așteptam să ajung la hamace. Noi suntem un grup de prieteni din Cluj și ne-am făcut programare de aproape trei saptamani. Ne bucurăm că și vremea a ținut cu noi. În rest, aici sus, aproape de Dumnezeu, de cer, este minunat", ne-a spus un alt turist.

Hamacele sunt extrem de sigure. Firele de oțel pe care sunt prinse suportă până la cinci tone. "Avem din ce în ce mai multe cereri pentru hamace. Ne bucurăm că sunt atât de mulți tineri amatori de senzații tari, de adrenalină. Toată lumea este echipată, traseele de via ferrata care ajung la hamace sunt accesibile oricărui iubitor de munte care vrea să-și depășească limitele. Nu este deloc dificil pentru cine are voință. Avem zece hamace în total. Programările se pot face pe adresa clubului nostru ori pe adresele de email. Totul este ca și condițiile meteo să permită relaxarea la înălțime", a spus Gabriel Dan Chiriac, președintele White Wolf Club Baia de Fier, organizatorul evenimentului.

100 de lei costă o astfel de experiență de neuitat. Turiștilor le sunt asigurate echipamentele de protecție, instructaj și asistență pe întregul traseu.

Vizualizări: 6,642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: