Fiica unui angajat al CE Oltenia, vicecampioană națională la șah. Are 7 ani!

O fetiță de numai 7 ani din Târgu Jiu este vicecampioană la șah. Ilinca Chirculescu iubește sportul minții și acest lucru se vede în rezultatele pe care le înregistrează la competițiile la care ia parte. Ultimul premiu pe care l-a adus în Gorj a fost locul al II-lea, pe care l-a obținut la un concurs național care s-a desfășurat zilele trecute la Arad.

Ilinca este elevă a Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu. Pentru a practica sportul minții, micuța s-a înscris la Clubul ”Tinerii Spartani”, însă este și cursantă la Palatul Copiilor din Târgu Jiu, în ambele situații fiind instruită de profesorul coordonator Claudiu Roșca.

Pasiunea pentru acest sport a căpătat-o de la bunicul său, fost inginer la CE Oltenia. Și tatăl său, Alin Chirculescu, este angajat al companiei energetice, fiind operator la Termocentrala Rovinari. La Concursul Național de șah ”Cupa Palatului” de la Arad, eveniment care s-a desfășurat weekend-ul trecut, Ilinca s-a clasat pe locul a II-lea, după ce a reușit să câștige 6 meciuri dintr-un total de 7. ”Acolo a reprezentat județul Gorj, alături de alți trei copii. Joacă șah de la vârsta de 5 ani. Bunicul patern, fost inginer la Termo Rovinari, acolo unde lucrez și eu, a fost cel care i-a inspirat pasiunea pentru sportul minții, ulterior fiind valorificat acest talent de către profesorul coordonator. La Pitești, săptămâna trecută, a jucat cu copii mai mari de 11 ani. Au fost 62 de concurenți și s-a clasat pe locul al 5-lea”, a declarat Alin Chirculescu, tatăl Ilincăi.

În ultimul an, micuța a obținut numeroase premii, atât la fazele locale, cât și la cele naționale. Ilinca joacă șah de fiecare dată când are ocazia. Mare parte din timp și-l petrece în Parcul Central, acolo unde ”se duelează” cu pensionarii care de asemenea iubesc acest sport. Este ca un magnet, spun părinții micuței, pentru că de fiecare dată atrage susținători de partea sa. ”E înnebunită după șah. Suntem surprinși, ca părinți. E un sport destul de greu și pune probleme mari. De multe ori o duc în parcul cel mare, unde sunt foști profesori de matematică, de fizică, care joacă șah. Toți copiii se joacă în parc. Nu, fata mea merge și joacă șah cu ei acolo, toată lumea se strânge în jurul ei. Toată lumea se miră de ea, că e mică”, a mai spus tatăl micuței.

Micuța își dorește să performeze în acest sport, astfel că ținta sa este să ajungă la campionatele europene de șah. Ilinca este și o bună sportivă, ocazional practică volei și schi.

Galerie foto



Vizualizări: 9,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: