Un tempo pierdut sub Tâmpa

Pandurii nu au reuşit decât un egal contra ultimei clasate, Corona Braşov. Gorjenii au fost însă dezavantajaţi de Colţescu, arbitrul eliminându-l gratuit pe Anton.

Corona Braşov – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (1-1), Stadion „Tineretului” Braşov, spectatori 500

Au marcat: Buş (min. 4 – pen.) / Shamsin (18’)

Corona: Marc – Burlacu, Tudose, Damian, Vl. Munteanu – Dâlbea, Braganca (Chirciu, 88’), Vranjkovic, Brata – Buş (Miranda, 73’), Neacşa (Popa, 79’). Antrenor: Ionel Gane

Pandurii: Stanca – Pleaşcă, Christou, Mamele, Sipo (Momcilovic, 36’) – Anton, Breeveld – Shamsin (Adrovic, 79’), Eric, Nicoară – Alex dos Santos (Elton, 69’). Antrenor: Cristi Pustai

Cartonaşe galbene: Neacşa (min. 9), Dâlbea (14’), H. Popa (90’) / Sipo (23’), Anton (59’ şi 67’), Breeveld (80’), Stanca (90’), Adrovic (90+3’)

Cartonaş roşu: Anton (67’)

Arbitri: Sebastian Colţescu – Bogdan Velicu, Daniel Mitruţi.

Pustai a decis să atace Corona cu 7 arme noi în echipa de start faţă de dezastrul de la Dnepropetrovsk. Asta nu i-a ajutat pe gorjeni care au plecat cu numai un punct de sub Tâmpa.

Chinuiţi de Brata

Gazdele, cu un picior şi jumătate în liga a doua, au început mai tare meciul sperând să-i surprindă pe panduri. Şi a funcţionat. Împrumutat de gorjeni tocmai la Corona, Brata l-a păcălit pe Pleaşcă şi a obţinut un penalty. Buş l-a executat pe Stanca aşa că meciul a început practic de la 0-1 pentru gorjeni. Aceştia nu s-au gândit să-i treacă în contractul de împrumut al lui Brata o clauză prin care să nu poată juca în meciul direct şi mijlocaşul a jucat cu o ambiţie mare să demonstreze că merita să fie păstrat în lot la Tg-Jiu. Pe lângă penalty-ul obţinut, Brata a mai scos şi câteva lovituri libere din preajma careului fiind recunoscut pentru uşurinţa cu care „cerşeşte” faulturi. Una peste alta, un început de meci dominat de Corona în care pandurii nu au fost de găsit.

Shamsin a revenit cu gol

Pustai a decis să-l titularizeze aseară pe Fayez Shamsin. Libanezul nu mai jucase de la victoria cu Ripensia în Cupă (3-0) din urmă cu o lună de zile iar în campionat chiar de 2 luni, de la acel 1-2 cu Mediaş. Antrenorul a fost inspirat. Atacantul de 24 de ani a urmărit o minge centrată de Nicoară şi a profitat de gafa lui Marc pentru a egala. A doua aventură a lui Sipo Bohale în primul 11 după 3 luni de pauză s-a încheiat repede. Spaniolul a comis 2 faulturi care puteau să-l coste eliminarea aşa că Pustai l-a schimbat cu titularul obişnuit al postului, Momcilovic. Până la pauză, pandurii au început să controleze jocul şi au ratat 2 ocazii uriaşe. Nicoară a fost blocat însă de Marc iar Alex dos Santos s-a încurcat în minge singur cu portarul advers.

Colţescu a comis-o iar !

Niciuna din echipe nu se putea mulţumi cu egalul aşa că ambele au forţat. A început un joc pe contre cu ceva momente de spectacol. Atacant de meserie, Alex dos Santos a arătat că nu e prieten cu golul. Rămas singur din nou cu Marc, brazilianul a şutat direct în portar. Pandurii păreau că pun stăpânire pe joc şi era doar o chestiune de timp până când vor marca. Şi atunci a intervenit Colţescu. Arbitrul gafeur din meciul Vaslui-Steaua a comis-o din nou. I-a dat al doilea galben şi l-a eliminat pe Anton după un fault inexistent al mijocaşului la Braganca. Reluările TV au demonstrat că Braganca a căzut uşor în faţa lui Anton şi, în ciuda faptului că Colţescu era aproape de fază, acesta a greşit flagrant. Poate „gâtul strâmb” de care vorbea marele Rainea l-a împiedicat pe arbitrul craiovean să judece corect faza.

„Anton a fost eliminat nedrept. Arbitrul nici nu a văzut, urmărea mingea care era undeva în partea stângă.”  Eric de Oliveira, Pandurii

Eric a dat-o în bară !

Pandurii nu au făcut pasul înapoi după eliminare, ci au căutat victoria. Corona era să dea lovitura în final după o fază în care au aruncat noţiunea de fair play direct la toaletă! Braşovenii trebuiau să returneze mingea după o accidentare a lui Braganca la care Colţescu a întrerupt jocul, dar în schimb au încercat să dea gol. Anonimul de la Corona, un anume Horia Popa, a profitat de un moment de neatenţie şi l-a servit pe Chirciu care a ratat singur cu Stanca. Imediat a izbucnit un scandal între jucătorii celor două echipe care s-a soldat cu două cartonaşe galbene. Pandurii putea da lovitura în prelungiri, dar Eric nu a avut noroc. Brazilianul a tras puternic din careu însă mingea a lovit bara şi a trecut peste.  

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: