Un tun antitanc, noua atracţie de la Muzeul Judeţean

Muzeul Judeţean Gorj va trece în curând pe lista achiziţiilor un obiect de mare valoare ce va sta la dispoziţia gorjenilor zilnic. Este vorba de un tun antitanc, o adevărată operă militară ce va fi amplasată în latura nordică a muzeului. Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu”, este mai mult decât încântat de viitoarea achiziţie mai ales după ce a făcut public faptul că şi-ar dori o secţie militară în cadrul muzeului.

Conducerea Muzeului Judeţean a făcut în urmă cu puţin timp o solicitare Ministerului Apărării Naţionale (MApN) privind repartizarea gratuită prin transfer a unui tun antitanc scos din funcţiune. Recent, muzeul din Târgu Jiu a primit şi un răspuns favorabil din partea MApN. „În urma solicitării ni s-a comunicat că vom avea parte de acest obiect militar. Eu l-am solicitat în vederea ambientării clădirii, monument istoric. Acesta va fi amplasat în latura nordică a muzeului fiind un punct de atracţie mai ales pentru copii”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj.

AJUTOR

Cert este însă că muzeul mai are de trecut o probă de foc pentru a putea obţine tunul antitanc. Are nevoie de aproape 5.000 lei pentru a plăti demilitarizarea tunului, bani ce vor veni bineînţeles de la Consiliul Judeţean Gorj. „MApN ne dă tunul dar noi trebuie să plătim demilitarizarea lui în valoare de circa 50 de milioane lei vechi. În acest sens facem demersuri la Consiliul Judeţean pentru a trece suma respectivă în execuţia bugetară”, a adăugat Hortopan.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: