Un ungur, şef la radioul public

Demeter Andras, nominalizat de UDMR in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, a fost validat marti de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului pentru a ocupa functia de presedinte - director general al SRR.

Demeter Andras a primit 237 de voturi 'pentru' si 2 'impotriva', dupa ce candidatura lui Ovidiu Miculescu, desemnat de PSD, a fost respinsa, anunta Agerpres.

Presedintele Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, Raluca Turcan, a precizat ca Demeter Andras a primit avizul favorabil cu votul unanim al celor 15 membri prezenti in comisiile de cultura.

Ovidiu Miculescu, desemnat de PSD in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, nu a fost validat de Parlament pentru a ocupa functia de presedinte-director general al SRR.
 

Impotriva lui Miculescu s-au inregistrat 237 de voturi, in conditiile in care opozitia a parasit sala. 

Potrivit procesului-verbal, au fost prezenti 241 de parlamentari, iar un vot a fost anulat. Miculescu a primit totusi trei voturi ''pentru''.

Ovidiu Miculescu nu a primit nici avizul comisiilor de cultura ale Parlamentului pentru aceasta functie. Au fost exprimate 13 voturi impotriva, 12 pentru si o abtinere

Ovidiu Miculescu fusese desemnat, marti, prin vot, de membrii noului CA al institutiei, sa ocupe functia de presedinte - director general al SRR, anunta Agerpres. In aceeasi zi, el a fost respins de comisiile reunite de cultura din Parlament. Avizul comisiilor este insa consultativ, iar Ovidiu Miculescu asteapta votul plenului Parlamentului.

Vizualizări: 68

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: