Un viceprimar demis îşi ia în continuare salariul

Fostul viceprimar al comunei Săcelu, Gheorghe Dănășel, își ia în continuare salariul deși acesta a fost demis din funcție la sfârșitul anului trecut. Mai mult, Instituția Prefectului a recunoscut ca fiind legală demiterea lui din funcția de viceprimar. Situația continuă să fie la fel de încurcată la Săcelu, comuna fără viceprimar deși unul are hotărâre judecătorească, dar nu este pus pe funcție, iar altul a fost demis dar continuă să vină la serviciu.

Comuna Săcelu este singura comună din Gorj care nu are viceprimar deși Vasile Tălău, cel care ocupa această funcție are hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă de repunere pe funcție dar nu este respectată de consilieri, iar cel care i-a luat locul până anul trecut, Gheorghe Dănășel, a fost demis dar își primește în continuare drepturile salariale. Instituția Prefectului Gorj spune că hotărârea de Consiliu Local prin care a fost demis Dănășel este perfect legală numai că primarul Ion Voica refuză să o ia în calcul. ”Acel document prin care a fost demis nu este semnat de nimeni. Mai mult, Gheorghe Dănășel a fost numit viceprimar în baza hotărârii 15 din 2009 iar acea hotărâre nu a fost revocată, anulată sau mai știu eu ce de către nimeni. Atâta timp cât este numit printr-un act normativ eu nu pot să nu-l primesc la serviciu. Își face treaba, semnează condica în fiecare zi. Nu pot să iau în calcul un document care nu are nici măcar o semnătură”, a declarat Ion Voica, primarul din Săcelu. 

Instituția Prefectului recunoaște că situația este încurcată rău la Săcelu. ”Față de Vasile Tălău, primarul nu are nicio răspundere pentru că hotărârea judecătorească trebuie pusă în aplicare de Consiliul Local care refuză acest lucru. Noi am transmis în nenumărate rânduri să o pună în aplicare. Față de vicele Gheorghe Dănășel a fost o discuție și mai aprinsă. Președintele comisiei a refuzat să semneze demiterea lui, noi, Instituția Prefectului, am avizat-o ca fiind legală dar primarul nu înțelege”, a declarat Liviu Diaconescu, șef serviciu legalitate acte din cadrul Instituției Prefectului Gorj.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: