Unde puteţi evada din oraşele cu asfalt încins

Un film de lung metraj – așa este denumit Festivalul Sporturilor Montane “Parângul Mare”, festival ce se va derula timp de trei zile în perioada 02-04 august, în poiana situată lângă cabana Groapa Seacă din Munții Parâng. Actorii principali vor fi toți cei care vor evada din orașele cu asfalt încins și zgo­mote asurzitoare, undeva în mijlocul naturii!

Festivalul Sporturilor Montane “Parângul Mare” este la a doua ediție și reprezintă etapa a IV-a  a competiției naționale de turism sportiv ”Ștafeta munților” și este organizat de către Jnepenii sub egida Asociației Drumeții Montane. La acest festival sunt așteptate toate persoanele care doresc să facă o mică drumeție, să alerge, să se relaxeze, să participe la activități de orientare, escaladă, cultural, creație sau pur și simplu să își facă noi prieteni.

Probele se vor desfășura conform regulamentului Competiției Naționale de Turism Sportiv ”Ștafeta munților”. Mai multe despre acest eveniment, cum puteți să participați, bibliografia de concurs, întrebările pro­puse pentru testele teoretice, detalii trasee veți găsi în GHIDUL DE PARTICIPARE pe care îl puteți descărca de pe siteul www.festival.drumetiimontane.ro sau accesând site-ul festivalului.

Accesul în tabără se face pe drumul național 7A, drum care te introduce din primele secunde în vacanța de poveste. Șerpuirea de 18 km ce pornește din Petroșani, printre stâncile maiestoase de pe cheile Jiețului, presărate cu delicate cascade, ce vara te încântă cu apa cristalină ce se revarsă în râul Jieț se sfârșește în fața cabanei Groapa Seacă.

Se poate opta și pentru varianta Sebeș-Șugag - Obârșia Lotrului - Pasul Groapa Seacă, pe drumul 67C, un defileu de vis întins pe o distanță de 123 km, cu un drum ca în palmă, acesta fiind realizat de curând, porțiunea făcând parte integrantă din șoseaua Transalpina. Sosirea în tabără se poate face și dinspre Novaci - Rânca - Groapa Seacă distanța de 40 km, pe aici putând admira Transalpina cunoscută și sub numele de “Drumul Regelui” în toată splendoarea ei.

SPONSORI

CH-Center Hosting, Biroul de Avocatură Cuculis și Asociații, Green Smoke, Belkin Internațional, OSF Global Services, Consiliul Județean Gorj, Craimont, Doppelherz, IBU Publishing, Just t, O&R Bacău, Hamace Minor Swing, Mozartinno, Euro Park, Casa Bobo Baia de Fier, Vector Di Sign SRL.

PARTENERI

Fundația Guard Forest, Serviciul Public Salvamont Hunedoara, Cabana Groapa Seacă, Cocor Store, 2rism – Rețea de Promovare Turistică, Cazare-Hotel - Promovare Hotelieră Eficientă.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: