Unde sunt cazați cei care primesc ordin de restricție

Situație nu tocmai bună la nivelul județului Gorj privind numărul tot mai mare al cazurilor de violență în familie. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, anul trecut peste 1.000 de persoane au fost agresate, iar pentru aproximativ 250 dintre acestea au fost emise ordine de protecție provizorii.

Astfel, după emiterea unui astfel de ordin, agresorul este obligat să părăsească locuința, iar de cele mai multe ori nu au unde să se ducă. Mulți dintre agresori ajung la Casa iris din Târgu Jiu.

Directorul Direcției Publice de Protecție Socială Târgu Jiu, Alina Toader, spune că doar anul trecut 10 persoane au beneficiat de adăpost și o masă caldă. De asemenea, unul dintre agresori a fost chiar reținut la domiciliu și și-a executat pedeapsa în cadrul Centrului Social.

”Am avut și astfel de cazuri și suntem obligați să-i primim, conform legii. Ne referim la situația în care agresorul nu are unde merge. Am avut situații în care au fost aduși la noi cu ordin de protecție de către poliție. Avem patru cazuri pentru care s-a prelungit perioada de cazare. Am avut o situație în care s-a dat arest la domiciliu pe Casa Iris. Nu avea voie să părăsească incinta casei, iar noi i-am asigurat tot ce trebuie”, a spus Alina Toader.

Vizualizări: 1,098

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: