Se împrumută pentru achitarea facturilor

Facturile mari la utilități și traiul din ce în ce mai scump îi trimit pe tot mai mulți pensionari gorjeni spre a face împrumuturi. Soluția este Casa de Ajutor Reciproc  a Pensionarilor Târgu Jiu. Zeci de gorjeni calcă pragul instituției zilnic, tocmai pentru a accesa un împrumut pentru a-și acoperi cheltuielile lunare.

Fie că vorbim despre sute de lei, fie că vorbim despre mii de lei, împrumutul la CAR Pensionari Târgu Jiu reprezintă o gură de oxigen pentru mulți dintre gorjeni. Plata facturilor și medicamentele sunt principalele motive pentru care oamenii aplică la un credit.

”În această perioadă s-a văzut că o mare importanță asupra necesităților lor o au facturile. Majoritatea spun că sunt singuri, se întrețin singuri și au nevoie de aceste sume pe care noi le acordăm cu o dobândă destul de mică, tocmai pentru a putea fi suportată de către dânșii. Unii accesează împrumuturi și mari și mici, 15.000 de lei a fost cel mai mare. Sunt împrumuturi și de 500 de lei. Își trăiesc viața de azi pe mâine”, spune Mihaela Novac, contabil în cadrul CARP Târgu Jiu.

Pensionarii spun că altă variantă nu au, ci să facă anumite credite pentru a supraviețui, mai ales în această perioadă când totul s-a scumpit. ”Venim să facem împrumuturi. Ne trebuie bani pentru facturile astea mari, pentru medicamente, trebuie să trăim și noi(...) Nu iau mulți bani, ci să trec de perioada asta grea de iarnă cu facturile mari. Nici pensia nu este foarte mare, avem grijă să ne mai rămână și nouă câțiva lei în casă(...) Am ajuns rău, facturi mari, alimente scumpe, nu avem cum să ne descurcăm fără aceste împrumuturi”, au spus câțiva pensionari.

Vizualizări: 844

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: