Unde va juca CSM Târgu Jiu în Cupa României

În urma tragerii la sorţi organizate de Federaţia Română de Baschet, CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa E a Cupei României. Formaţia gorjeană va juca la Mediaş în turneul de trei alături de BC CSU Sibiu și SCM Ohma Timișoara.

Federaţia a decis că meciurile din Grupa E se vor desfășura la Mediaș, în perioada 1-3 octombrie 2022. Cele șase organizatoare a turneelor din 1-3 octombrie sunt CSM Petrolul Ploiești (Grupa A), CSM Athletic Constanța (Grupa B), Dinamo București (Grupa C), CSO Voluntari (Grupa D), BC CSU Sibiu (Grupa E) și Rapid București (Grupa F). Duelurile din grupa Sibiului, acolo unde va evolua şi CSM Târgu Jiu, vor avea loc la Mediaș, deoarece Sala Transilvania o să fie ocupată cu un alt eveniment sportiv în acea perioadă.

La fel ca și Liga Națională și Cupa României va avea un format nou în stagiunea 2022-2023. Începând cu noul sezon, Cupa României se va desfășura în primă fază sub formă de șase grupe a câte trei echipe. Acestea vor juca câte un meci între ele, iar câștigătoarele grupelor și cele mai bune două locuri 2 vor avansa în sferturile de finală. Prima fază se va desfășura în perioada 1-3 octombrie. Turneul Final, Final 8, se va desfășura între 11 și 15 februarie 2023. Cel mai recent turneu final al Cupei României a fost de tip Final 4. Acesta a fost organizat la Craiova și s-a încheiat cu triumful celor de la CSO Voluntari în fața echipei gazdă. În urma acestui rezultat, cei de la SCM U Craiova au primit un loc în preliminariile FIBA Europe Cup.

Sezonul va începe oficial în data de 17 septembrie 2022, atunci când se va desfășura SuperCupa României între U-BT Cluj-Napoca, câștigătoarea LNBM, și CSO Voluntari, deținătoarea Cupei României.

Vizualizări: 287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: