Municipalitatea ar dori să cumpere brandul Pandurii

Planurile de viitor ale Primăriei Târgu Jiu includ şi o echipă de fotbal care să fie susţinută de municipalitate. Primarul Marcel Romanescu ar dori ca pe viitor să cumpere brandul Pandurii Lignitul Târgu Jiu pentru echipa de seniori a CSM Târgu Jiu.

Fotbalul nu este acum una dintre priorităţile Primăriei Târgu Jiu dar pentru viitor primarul Marcel Romanescu nu exclude posibilitatea înfiinţării unei echipe de seniori la clubul primăriei, o formaţie care să joace în campionatul județean, şi care, ulterior, să promoveze după modelul Academiei Gică Hagi, actualmente Viitorul Constanța.

În acest al doilea plan ar intra şi cumpărarea brandului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, caz care se deosebeşte însă de cazul de la Constanţa unde a existat o fuziune între două cluburi, Farul Constanţa şi FC Viitorul, Academia Gica Hagi devenind o pepinieră pentru noua echipă . „Ori găsim o soluţie de colaborare cu cineva care vine şi susţine o echipă de Ligă Naţională şi noi venim cu baza sportivă şi cu această academie nou-înfiinţată, ori, dacă nu, încercăm să ridicăm academia de fotbal de juniori de la Târgu Jiu şi, încet, încet, din Liga 4 în Liga 3, şi poate, într-o zi cumpărăm şi un brand Pandurii Lignitul Târgu Jiu, aşa cum au făcut şi celelalte echipe, şi în perioada următorilor 4-5 ani de zile creştem cu copii din Târgu Jiu şi cu ce mai putem să aducem. Pentru că este clar, la seniori este nevoie”, a spus Marcel Romanescu la Radio Infinit, unde a explicat că ar dori să urmeze proiectul lui Gică Hagi de la Constanţa: „Proiectul meu de suflet este Viitorul Constanţa. Gică Hagi, cinci ani de zile nu s-a auzit de el decât în competiţiile de juniori. După cei cinci ani, în momentul în care au ieşit primele vlăstare de la echipele de copii şi juniori şi-a înscris echipa cred că în Liga 3 sau Liga 2, şi, încet-încet, în trei ani de zile a ajuns în Liga Naţională. Astăzi este modelul cel mai bun de performanţă sportivă şi de promovare a tinerilor la nivel naţional”.

Înainte însă de a apărea Academia lui Gică Hagi, Centrul de Juniori de la Pandurii era un model de urmat pentru multe cluburi de tradiţie, grupele de juniori de la Pandurii ajungând de multe ori în fazele finale ale competiţiilor naţionale. În acest fel s-au lansat în fotbalul mare şi au jucat, chiar şi în prima ligă, jucători precum: Marian Pleaşcă, Daniel Unguru, Constantin Grecu, Alexandru Avramescu, Roberto Dumitru, Albert Voinea, Ionuţ Rada, Ionuţ Tătaru, Andrei Piţian, Rodemis Trifu, Andrei Şendroiu, Denis Brînzan, Nicolae Pîrvulescu, Daniel Celea, Daniel Mărgărit, Laurenţiu Tudor, Bogdan Dănăricu, Ovidiu Rasoveanu, Adelin Pârcălabu, Gabriel Dodoi, George Tudoran, Alexandru Vodă sau Alexandru Trancă. Pe lângă aceşti foşti sau actuali jucători de la Pandurii, care au fost juniori ai clubului, sunt alte zeci de fotbalişti pregătiţi de Pandurii care au evoluat şi încă mai joacă la Ligile 2 şi 3.

Vizualizări: 960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: