Ungurii au candidat la prezidentiale

Sfârşitul săptămânii trecute a fost marcat de moartea celebrului star de muzică pop-rok Michael Jackson. Moartea celei mai controversate vedete americane a pus capăt unei cariere care se terminase de mult, dar şi unui fenomen muzical care a fost Jackson, cel care a revoluţionat muzica pop aşa cum a făcut la rândul său Elvis Presley în rock. Păcat că nici unul şi nici altul nu au ştiut când să spună nu „plăcerilor” de tot felul pe care le-au gustat din plin. Obsesia bolnăvicioasă a megastarului pentru operaţiile estetice  l-a făcut să moară câte puţin cu fiecare dintre ele. S-a împotrivit naturii şi lui Dumnezeu care-l lăsaseră pe acest pămănt un om negru. A vrut cu orice risc să fie alb şi a reuşit sfidând rânduiala!

În România, sfârşitul săptămânii s-a derulat în mod obişnuit. Doar la Arad  s-au tulburat apele PSD, pentru că 18 lideri de organizaţii din judeţ au fost destituiţi pentru obţinerea rezultatelor proaste la alegerile trecute, iar următorii până la 30 nu se simt nici ei prea bine! Băsescu îşi vede liniştit de sindrofiile la care este chemat. De ziua oraşului Tg Mureş a fost prezent chiar dacă în acelaşi oraş ungurii îşi aleseseră candidatul lor pentru alegerile prezidenţiale. Supărat şi acum pe presă, Băsescu s-a ferit ca Dracu de tămâie să mai facă declaraţii controversate. Așa că pe televiziunile de știri a fost mare plictiseală.

Kelemen Hunor, un poilitician tânăr maghiar , se pare că-i va ţine bine de tot trena lui Băsescu în campania electorală, chiar dacă şi el ştie că nu va fi preşedintele României mulţi ani de acum încolo. Voturile pe care le va aduna îi vor dăuna lui Crin Antonescu şi îi va ajuta pe unguri să negocieze în turul doi aşa cum ştiu atât de bine.Este foarte posibil ca viitorul preşedinte al României să fie stabilit chiar de voturile ungurilor pe care liderii lor le vor da contra a ceea ce-i arde pe ei acum, autonomia! Cu siguranţă Băsescu nu va negocia în aceşti termeni, dar Geoană , ahtiat după Cotroceni, va fi tentat să facă tranzacţia gândindu-se că după ce se vede acolo mai vedem. Cu ungurii nu merge aşa!

Vizualizări: 404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: