Mâncare de mazăre cu pulpe de pui

Mâncarea de mazăre cu pui este un fel simplu şi ușor de gătit când vrei ceva gustos și hrănitor pentru masa de prânz. O mâncare de mazăre merge și la cină pentru cine agreează o astfel de masă seara.

Mazărea poate să fie uscată, fie congelată sau chiar păstrată în conservă. Folosind mazăre de la conservă trebuie însă să ţineţi cont de timpul mic de preparare și să o adăugaţi la final.

Ingrediente:

    2 pulpe de pui

    o ceapă

    un morcov

    2 linguri de ulei de măsline

    2 linguri de concentrat de roșii

    3 căni cu apă

    550 grame de mazăre dintr-o conservă mare, de 800 gr

Mod de preparare:   Punem uleiul în tigaie și îl încingem și apoi adăugăm pulpele tăiate în două. Prăjim pulpele întorcându-le pe ambele părți pentru 15 minute după care turnăm 50 ml de apă. Punem capacul și lăsăm să se mai gătească 15 minute înăbușit după care le scoatem din tigaie și le dăm deoparte pe o farfurie. Între timp curățăm ceapa și morcovul. Tocăm ceapa mărunt iar morcovul îl dăm pe răzătoarea mică. Tot în aceeași tigaie, peste grăsimea rămasă de la prăjit, adăugăm ceapa, punem puțină sare și o călim până își schimbă culoarea și devine translucidă.  Adăugăm și morcovul peste ceapă, turnăm apă cât să îl acopere. Lăsăm la gătit aproximativ 10 minute, la foc mic și acoperit cu capac după care adăugăm 2 căni cu apă și 2 linguri de concentrat de roșii sau echivalentul în suc de roșii fără a adăuga apă. Amestecăm pentru a forma un sos și adăugăm pulpele de pui.

Gătim pulpele de pui încă un sfert de oră (aproximativ) în acel sos după care, la final adăugăm mazărea din conservă, bine scursă de zeama, amestecăm bine și mai lăsăm la gătit împreună încă 5-6 minute.

Vizualizări: 1,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: