UNPR sprijină PSD la referendum şi fără protocol

UNPR-ul va face campanie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, alături de PSD, chiar dacă nu s-a încheiat nici un protocol la nivelul judeţului Gorj. Marius Vlaicu, prim-vicepreşedintele UNPR Gorj, spune că este de acord cu perfectarea unei alianţe cu PSD-ul, chiar dacă nu s-a colaborat la alegerea viceprimarilor. Ba mai mult, consideră că UNPR-ul ar putea să-i ajute foarte mult pe social-democraţi la alegerile din toamnă.

Rep.: Credeţi că putea funcţiona la Gorj un protocol între PSD şi UNPR?

M.V.: Sigur că va funcţiona. Eu, personal, doresc să se încheie un acord de colaborare cu PSD-ul, mai ales că provin de la aceea formaţiune politică. Sunt un membru de partid disciplinat, iar dacă la nivel central s-a stabilit o astfel de alianţă o voi respecta.

Rep: Care sunt cerinţele UNPR-ului?

M.V: Până în momentul de faţă, nu am purtat discuţii cu PSD-ul în acest sens. Nu ştiu care este conţinutul protocolului, dar nu cred că vom pune condiţii întrucât UNPR-ul este un partid nimic comparativ cu PSD-ul?

Rep.: Credeţi că veţi putea ajuta în vreun fel PSD-ul?

M.V.: Sunt convins că vom ajuta foarte mult PSD-ul pentru că la alegerile din toamnă venim cu un capital de resurse umane: 2 primari, 2 viceprimari şi 43 de consilieri locali. Cred că USL-ul va avea nevoie de voturi.

Rep.: Aţi colaborat cu PSD-ul şi în alegerile de viceprimari?

M.V.: Nu am colaborat în alegerile de viceprimari. Nu am avut majoritatea în Consiliu Local nici acolo unde am avut primari. Colegii noştrii din consiliile locale nu au avut o sarcină precisă pentru a vota un viceprimar sau altul. Am lăsat la aprecierea fiecăruia pentru mulţi au ţinut cont de afinităţi şi de prietenii.

Rep.: La referendum veţi sprijini PSD-ul?

M.V.: Am avut deja o întâlnire cu primarii, viceprimari şi consilierii UNPR în acest sens. Am stat de vorbă cu ei pentru a sprijini PSD-ul în campanie, pentru demiterea preşedintelui.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: