Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din România este chemat la DNA

Jurnalistul Cătălin Tolontan a anunţat că joi este chemat la DNA pentru a fi audiat ca martor, alături de un alt jurnalist de la "Libertatea", într-un dosar în care a fost reclamat de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

"Nicio zi fără o plângere a primarului Băluţă contra presei: miercuri, Tolontan e la tribunal, joi merge ca martor la DNA. Azi, Judecătoria Sectorului 2 judecă cererea de ordonanţă preşedinţială prin care Daniel Băluţă a solicitat să nu se mai scrie despre el”, a scris Tolontan pe pagina de socializare.

Și colegul lui de la Libertatea, Mihai Toma, a fost citat ca martor. “Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a reclamat trustul Ringier, Libertatea şi pe ziariştii redacţiei la: DIICOT, DNA, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Judecătoria Sectorului 2 - două procese civile; Judecătoria Sectorului 2 - cererea de ordonanţă preşedinţială de urgenţă. Fiecare dintre aceste instituţii analizează plângerile primarului. La plângerea penală a primarului împotriva ziariştilor, DNA a declinat cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4, care a declinat-o mai departe la DIICOT", a scris Cătălin Tolontan pe Facebook.

Jurnalistul explică faptul că DIICOT a clasat o parte a plângerii primarului Băluţă, iar restul plângerii a ajuns din nou la Parchetul Judecătoriei Sector 4, care l-a declinat către DNA.


În 20 mai, jurnalistul Cătălin Tolontan a fost audiat la DIICOT, împreună cu un alt jurnalist de la Libertatea, în urma unei plângeri depuse de primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluţă. Plângerea primarului viza infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi şantaj, Tolontan susținând că s-ar fi încercat deturnarea unei licitaţii prin publicarea unor articole în presă.

Vizualizări: 2,838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: