UPDATE: Potârcă riscă 10 ani de închisoare

Omul de afaceri Constantin (Ninel) Potârcă, reţinut aseară pentru 24 de ore, va fi prezentat astăzi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Potârcă declara aseară la intrarea la audieri că totul nu va dura decât o zi, pentru că anchetatorii nu au nimic concret împotriva lui.

Procurorii sustin ca firmele lui Potarca ar fi emis facturi fictive, ar fi facut ilegal achizitii in leasing si nu au platit impozit pe profit ani de-a randul, pana cand prejudiciul a ajuns de ordinul sutelor de mii de euro. In plus, Potarca ar fi obtinut numai in ultimul an 90.000 de lei, din returnari ilegale de TVA. El este banuit si ca si-ar fi falimentat voit unele firme, in timp ce deschidea altele ca sa scape sau sa intarzie plata obligatiilor catre creditori, si catre stat.

Împreună cu Potârcă a mai fost reţinut un nepot al său, acuzat de complicitate. Totul s-a petrecut după ce ieri au avut loc câteva zeci de percheziţii în cartierul Meteor din Târgu Jiu. Daca va fi gasit vinovat, fostul candidat la Presedintie, numit atunci Obama de Meteor, risca pana la 10 ani de inchisoare.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: