Urme de dinozaur de peste 100 de milioane de ani

Urme de dinozaur au fost găsite în Parcul Dinosaur Valley din Texas, dupa ce un râu a secat din cauza secetei severe. Conform experților, acestea datează de aproximativ 113 milioane de ani.

Purtătorul de cuvânt al parcului, Stephanie Salinas Garcia, a declarat: „Cele mai multe urme care au fost descoperite recent și în diferite părți ale râului din parc,aparțin unui Acrocanthosaurus. Acesta era un dinozaur care avea, la vârsta adultă, o înălțime de aproximativ 4,5 metri și (cântărea) aproape șapte tone”. Pe lângă Acrocanthosaurus, specialiștii au mai identificat o specie de dinozaur care și-a lăsat urmele în parc: Sauroposeidon. Acesta putea ajunge la maturitate la o înălțime de 18 metri si o greutate de 40 de tone.    

Urmele de dinozaur au fost protejate de apa râului. Experții spun că acestea erau până acum îngropate, umplute cu sedimente și acoperite de apă, ceea ce a ajutat la conservarea lor. Condițiile meteorologice din Texas au făcut ca un râu din parc să se usuce complet, urmele putând astfel să fie observate.Este de așteptat ca acestea să nu mai fie vizibile curând din pricina ploilor care urmează, procesul ajutând la protejarea lor împotriva fenomenelor naturale . „Deși aceste urme de dinozaur au fost vizibile pentru o perioadă scurtă de timp, au adus minunea și entuziasmul  în Parcul Dinosaur Valley”, a spus Garcia.

Reprezentanții parcului au adăugat: Dinosaur Valley State Park va continua să protejeze aceste urme vechi de 113 milioane de ani nu doar pentru generațiile prezente, ci și pentru cele viitoare”.

Vizualizări: 1,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: