Urmează puciul lui Voronin

Credeam că personajul de tristă amintire din Republica Moldova, Vladimir Voronin, la bătrânețe și după ce fiul său a adunat o avere impresionantă o să se potolească și o să privească viața politică din fotoliu, ca  pensionarul. După ce afirmații face în presa de dincolo de Prut, ai zice că e mai în vână decât acum 20 de ani, când avea uniformă și stele pe umăr de la prietenii și frații săi, rușii.

Liderul comuniștilor din Moldova anunță pentru toamna care vine un adevărat jihad împotriva forțelor de dreapta proeuropene, promițând moldovenilor lapte și miere într-o construcție euroasiatică pusă la cale de prietenul său Putin, care ar trebui să înglobeze toate statele desprinse din fosta Uniune Sovietică. Un URSS nou nouț, marele vis putinian la care s-a lipit și Voronin, hotărât să tragă și-n jug pentru definitivarea lui. Atins rău de Alzheimer politic, Voronin compară Uniunea Europeană cu Germania nazistă, acuză UE că ar pregăti o agresiune militară împotriva Rusiei, anunţă restaurarea URSS şi declară deschis că îşi mobilizează „combatanţii“ pentru organizarea unor dezordini în masă şi răsturnarea puterii printr-o lovitură de stat de tip marxist, în toamnă, pentru a zădărnici parafarea Acordului de Asociere cu UE, programată pentru summitul din noiembrie de la Vilinius.

Apocalipsa lui Voronin expusă public în presă și sub semnătura sa, e de discutat dacă a conceput-o el sau doar a semnat-o, ar fi cuprins și alegerile parlamentare anticipate, lucru care nu s-a realizat pentru că, spune autorul, s-a amestecat UE. Într-o ditirambă halucinantă și aberantă, Voronin lansează acuze la adresa Bruxelles-ului pe care-l acuză de faptul că este avocatul regimului banditesc de la Chișinău, acuzând UE că ,,vrea să  dezmembreze Republica Moldova şi să recroiască  frontierele în regiune, inclusiv prin satisfacerea pretenţiilor teritoriale ale României – iniţial prin alipirea Basarabiei istorice, iar apoi şi a altor provincii ce i-au aparţinut cândva şi care sunt acum în componenţa Ucrainei”. Moscova, în relația cu Chișinăul, s-a folosit 22 de ani de tot felul de nebuni pe care i-a manevrat cum a vrut, închizând ochii la tot felul de matrapazlâcuri și furăciuni pe care aceştia le-au făcut în folosul lor și al familiilor lor. După ce s-au săturat de Smirnov l-au reactivat pe Voronin, care a devenit în scurt timp un fel de Smirnov care trăiește dincoace de Nistru.

Liderul comunist nu vede Moldova decât în Uniunea Euroasiatică, ceea ce mă face să cred că va avea mijloacele materiale necesare s-o ducă acolo unde i-a indicat Putin. Ca să-şi argumenteze tezele, el susţine că Rusia, „în decurs de câţiva ani“, va restabili Uniunea Sovietică într-o formulă nouă şi că Ucraina „deja a devenit parte a acestui spaţiu“, iar „UE încearcă să zădărnicească aceste planuri creatoare“. De aceea, în opinia liderului PCRM, UE foloseşte Moldova „drept un cap de pod extrem de comod pentru realizarea planului de agresiune faţă de Rusia şi Ucraina“. Promisiunea declanșării unui puci marxist în  Moldova şi preluarea puterii este dezideratul pentru care va trăi el de acum înainte. Despre astfel de puciuri am mai auzit noi de curând, dar la noi n-au reușit. Să vedem dacă puciul lui Voronin va reuși, mai ales că este de pe acum anunțat.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: