USMO a câştigat procesul cu CS Pandurii

Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia a câştigat procesul cu CS Pandurii Târgu Jiu, prin care a cerut anularea hotărârii prin care sindicatele au fost excluse din rândul acţionarilor clubului. Decizia dată în aprilie 2015 este definitivă şi curios este că niciuna dintre părţi nu a vorbit despre acest subiect.  Mai mult, Marin Golea, reprezentantul USMO, a revenit în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de câteva luni.

USMO a fost exclusă din rândul acţionarilor CS Pandurii pe 20 iunie 2014, ceilalţi acţionari invocând faptul că sindicatele nu şi-au plătit cotizaţia pe anul 2013. Sindicatele au câştigat în primă fază la Judecătoria Târgu Jiu pe 7 noiembrie 2014, dar decizia a fost atacată de Pandurii. Decizia dată de Tribunalul Gorj, favorabilă tot USMO, a fost dată pe 24 aprilie 2015. 

Toţi ar fi trebuit excluşi

Culmea este că în instanţă s-a demonstrat că toţi acţionarii ar trebui excluşi pentru că niciunul dintre ei nu şi-a respectat angajamentele şi nu a plătit cotizaţia totală.

Potrivit unei expertize judiciare, USMO şi CEO plăteau împreună 22,8 milioane de lei, dar s-au achitat doar 3,4 milioane de lei, Consiliul Local un milion de lei din care a plătit 296 de mii de lei, iar Artego un milion de lei in care a plătit 10.000 de lei. Drept urmare, niciunul nu a plătit cât prevedea protocolul. Oricum, în cazul USMO era greu de stabilit cât îi revenea, dat fiind că plătea împreună cu CE Oltenia... 

De menţionat este faptul că, deşi decizia a fost dată acum câteva luni, nici Pandurii, şi nici USMO nu a făcut vreun comentariu pe această temă. Marin Golea a revenit, în linişte, în AGA. Până la această oră nu s-a stabilit însă ce sumă trebuie să dea USMO în calitate de membru asociat al CS Pandurii, pentru susţinerea clubului.

După excluderea USMO, la Pandurii a devenit acţionar şi Consiliul Judeţean, cu suma de 400.000 de lei pe an. 

11 milioane de lei a dat CE Oltenia la Pandurii în 2014

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: