USR a depus legea pentru alegerea primarilor în două tururi. Cine regretă!

Uniunea Salvați România a depus, miercuri, la Senat un proiect de lege pentru revenirea la alegeri în două tururi pentru primari. Proiectul, care modifică Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, este inițiat de deputatul Tudor Benga și senatorii Florina Presadă, Radu Mihail și Nicu Fălcoi, membri ai Departamentului de reformă electorală al USR.

Dacă lumea va merge la vot, după alegerile europarlamentare din 26 mai, vor exista modificări de configurație în Parlament și regimul de jupân absolut al lui Liviu Dragnea va începe să ia sfârșit. Alegerea primarilor în două tururi este cel mai important proiect pentru a readuce România pe traiectoria unei democrații funcționale”, a declarat deputatul USR Tudor Benga. Proiectul revenirii la alegeri pentru primari în două tururi face parte din agenda USR de reformă electorală și se regăsește și în inițiativa legislativă „Oameni noi în politică”. 

În prezent, România are primari de mari municipii aleși prin votul a mai puțin de 20% din numărul total al alegătorilor. Exemple: Gabriela Firea (București) – 13,84%, Mihai Chirica (Iași – 15,36%), George Scripcaru (Brașov) – 18,38%, Decebal Făgădău (Constanța) – 16,12% și Adrian Florin Dobre (Ploiești) – 11,07%. Primarii în funcție sunt primii care își doresc ca lucrurile să rămână așa cum sunt acum, când sunt declarați câștigători cei care obțin cu măcar un vot în plus față de următorul clasat.

Vizualizări: 978

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: