Profesori din Scoţia, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”

Peste 150 de elevi din Gorj îşi perfecţionează cunoştinţele în limba engleză, chiar dacă sunt în vacanţă. Este vorba despre copiii ce participă, în această perioadă, la o tabără de vară unde toate activităţile sunt coordonate de profesori scoţieni. Activităţile de comunicare se desfăşoară in limba engleza, iar la sfârşitul cursului fiecare elev va primi o diploma de participare, aceasta fiind foarte importantă în cazul în care copiii se vor orienta spre o facultate din afara ţării.

Tabăra de vară în limba engleză a devenit o tradiţie a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”. Această şcoală de vară este tot mai solicitată de la an la an, numărul copiilor care participă la activităţile în limba engleză depăşind 150. „Această tabără de vară are o tradiţie de mai bine de 10 ani. În fiecare vară, în luna iulie, profesori, absolvenţi de facultate din Scoţia, Ţara Galilor, vin la noi pentru a preda cursuri interactive elevilor de la şcolile din municipiu şi din judeţ. Avem şcoli afiliate consorţiului colegiului nostru, avem copii de la şcolile din Drăguţeşti şi Turburea”, a declarat Silvia Popescu, profesor limba engleză Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Anul acesta, cursurile sunt organizate de trei tinere din Scoţia: Etain Devenney, Rachel Thomas şi Mishia Leggett. Activităţile se desfăşoară pe categorii de vârstă, iar comunicarea se face prin intermediul jocului. În total, s-au înscris aproape 170 de elevi la aceste cursuri.

Au prezentat tradiţiile Gorjului

Pentru vineri, copiii din clasele primare au adus obiecte tradiţionale, specifice Gorjului, şi le-au prezentat profesorilor scoţieni în limba engleză. Printre obiectele aduse de copii s-au numărat străchini, căni de lut, şervete şi marame. O parte dintre elevi au venit îmbrăcaţi în costume populare şi şi-au prezentat vestimentaţia. Copiii s-au arătat foarte încântaţi de activităţile desfăşurate. „Eu am adus o batistă cusută de străbunica mea, care se punea în piept la invitaţii de la nuntă, în urmă cu zeci de ani”, a spus un băieţel. Un alt copil a adus o strachină şi a spus profesorilor scoţienii că acest gen de obiecte este nelipsit din gospodăriile bunicilor, din zona de munte.  Tabăra de vară se va încheia la sfârşitul lunii iulie, iar la finalizarea cursului se eliberează un certificat, o diploma de participare având girul ISJ Gorj, conducerii CNTV şi profesorilor coordonatori Scroll. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: