Va fi debarcat Cârţu de la Pandurii?

Cel de-al doilea eşec al echipei Pandurii de pe teren propriu în actualul sezon a fost taxat de conducerea clubului gorjean. Ieri, antrenorul Sorin Cârţu ar fi primit un ultimatum, având ca misiune să câştige meciul cu Dinamo din etapa viitoare  în caz contrar urmând a fi demis.

Chiar dacă conducerea neagă demiterea antrenorului, e clar că după ultimul eşec au apărut unele tensiuni între oficiali şi antrenorul Sorin Cârţu.

Cârţu: Asta e valoarea echipei

Condescu s-a supărat pe Cârţu pentru că, după eşecul cu Oţelul, a spus că nu poate cere mai multe de la echipă „Eu am explicaţiile mele, poate unii spun că sunt modest în aspiraţii dar eu am mai spus că aceasta este valoarea la echipa asta. Acum suntem într-un grafic care denotă valoarea echipei. Mai mult de 1,5 puncte pe meci nu se poate spera de la echipa aceasta, cel puţin în componenţa în care este acum, pentru că atâta pot şi aceştia sunt. Nu am ce să cer mai mult. Au momente şi bune şi poate la meciul următor fac un meci bun dar ăştia sunt acum. Acestea sunt caracteristicile echipei noastre şi trebuie să o luăm ca atare. Trebuie lăsate visurile astea de a spera la cupe europene că nu sunt bune”, a tăiat Cârţu din elanul primarului Florin Cârciumaru care afirmase săptămâna trecută, după victoria din meciul cu CFR că Pandurii vor avea ca obiectiv sezonul viitor calificarea în cupele europene.

Pandurii este pe locul 9

Nemulţumirea conducerii clubului după eşecul din meciul cu Oţelul a fost evidentă mai ales privind acest aspect al declaraţiilor referitoare la lipsa de valoare dar şi altele făcute la adresa unor jucători pe care antrenorul i-a convocat în lot deşi ştia că nu puteau evolua. Pentru Pandurii a fost o săptămână neagră chiar dacă s-au făcut eforturi ca echipa să poată fi odihnită pentru jocul cu Oţelul iar la Iaşi s-a trimis echipa a doua şi rezervele.

Cârţu acuză conducerea că nu l-a putut folosi pe Lazic

Sorin Cârţu a atacat conducerea clubului la finalul jocului cu Oţelul pentru că nu a rezolvat anumite probleme ale jucătorului sârb Lazic pe care acesta ar fi dorit să-l trimită pe teren: „Lazic a venit la pauză să-mi spună că nu are actele necesare să-l bag pe teren şi dacă va intra pierdem cu 3-0. Mai bine îl băgam aşa şi apoi dădeam vina pe alţii. Că puteam să-l bag că tot l-am luat în cantonament. Nu avea permis de muncă şi nimeni nu spune da eu îl iau în cantonament aşa degeaba. Şi-l pun pe bancă şi ei spun că e vina mea, când se pierde e vina antrenorului.” Un alt mijlocaş care s-a aflat pe bancă la acest meci, Florin Hidişan, a fost luat de tehnician în lot doar pentru a-i da moral, Cârţu precizând că nu-l putea folosi la acest meci pentru că stă de o lună: „Hidişan a făcut nişte antrenamente apoi a stat de o lună pe bancă, eu l-am luat acum în lot acum aşa că n-a jucat nici măcar un meci de verificare sau un meci şcoală de trei săptămâni.”

Lazic avea drept de joc

Conducerea neagă acuzaţiile lui Cârţu, secretarul general Daniel Băloi precizând că Lazic avea drept de joc problema acestuia fiind de altă natură şi neavând legătură cu participarea lui la meci: „Lazic avea drept de joc şi putea fi folosit de antrenor fără niciun fel de probleme. În conformitate cu articolul 13, aliniatul 14, punctul 2 din Regulamentul pentru statutul şi transferul jucătorilor de fotbal, cluburile au termen pentru obţinerea dreptului de muncă pentru jucătorii noi transferaţi sau nelegitimaţi până la data de 31 decembrie 2009. Ceea ce au discutat ei între ei au fost doar chestii de vestiar. Dacă noi i-am transmis că-l poate folosi, îl putea folosi, dar nu cred că aici a fost cauza pierderii acestui joc”. Secretarul general a precizat că Lazic va avea nevoie în curând de prelungirea vizei, iar acest lucru se va rezolva în zilele următoare. În ceea ce-l priveşte pe Hidişan, conducerea i-a reproşat antrenorul faptul că l-a luat în lot pe mijlocaş  deşi nu putea să-l folosească în teren considerând că nu poate face faţă jocului în timp ce în tribune au luat loc la meciul cu Oţelul jucători precum Nalaţi sau Ionuţ Stancu ce puteau evolua la acest meci.

Oficialii clubului n-au fost de acord nici cu faptul că în cupă nu a jucat prima echipă care a rămas acasă pentru a fi odihnită dar a pierdut şi meciul din campionat. În timp ce Pandurii s-au odihnit la cupă, Oţelul a jucat chiar şi prelungiri venind apoi la Târgu Jiu pentru meciul cu Pandurii.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: