Va fi economie la fondul de salarii de la CE Oltenia? „Discutăm!”

Chiar dacă salariile angajaților din Complexul Energetic Oltenia sunt achitate, de câteva luni, din ajutorul primit de companie să cumpere certificate de dioxid de carbon, unele voci sunt încă optimiste. Speră să fie luată în discuție și o eventuală economie la fondul de salarii. Discuțiile vor avea loc cu liderii de sindicat spre finalul anului. Prognozele sunt însă rezervate, ținând cont că administrația estimează pierderi de câteva sute de milioane de lei la finalul acestui an.

Discuțiile despre o eventuală economie făcută la fondul de salarii, care să fie împărțită angajaților, vor fi purtate cel devreme în luna octombrie. Momentan, nu se știe dacă administrația va avea ce să împartă salariaților, dat fiind și faptul că au fost deja estimate pierderi de aproape 800 de milioane de lei pentru acest an, iar situația financiară a companiei nu este deloc una îmbucurătoare.

De câteva luni, compania a ajuns să plătească salariile și alte facturi din banii primiți de la stat drept împrumut ca să poată cumpăra toate certificatele de dioxid de carbon de care are nevoie ca să poată funcționa.

„Doar în trimestrul patru vom discuta despre o eventuală economie la fondul de salarii. Se va discuta după a doua jumătate a lunii octombrie, cel mai probabil în luna noiembrie. Avem o prevedere contractuală și vom discuta această problemă cu partenerii sociali”, a declarat, la Tele3, Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei.

Anul trecut, economia la fondul de salarii a venit cu câte 595 de lei brut pentru fiecare salariat. Contractul Colectiv de Muncă prevede ca economia, dacă există, să fie distribuită în mod egal tuturor angajaților.

Vizualizări: 4,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: